Concours Fantastique 15-10-2017

Fanfare Vriendenkring  trots op resultaat van Concours Fantastique!

Maanden van voorbereiding, van eindeloos repeteren en natuurlijk ook van heel veel plezier tijdens de repetities; dat was nodig om Concours Fantastique afgelopen zondag in een vrijwel uitverkochte Schouwburg van Venray tot een succes te maken. De herfstzon scheen prachtig over het Venrayse Schouwburgplein en de muzikanten van Fanfare Vriendenkring waren er meer dan klaar voor.

Fanfare Vriendenkring wilde het toegestroomde publiek niet zomaar naar muziek laten luisteren, maar wilde hen muziek laten beleven. In de breedste zin van het woord.
En dat is gelukt! Er werden niet gewoon noten geblazen, er werd muziek gemaakt waarin gevoel  in zat en wat de bezoekers van Concours Fantastique niet onberoerd liet.
Je kon in de zaal een speld horen vallen toen de muzikanten de komst van nieuw leven aankondigden in het stuk New Life of toen ze de slag om Pompei musiceerden in het prachtige Rubicon. Na de pauze nam het Venrays mannenkoor met ruim 100 zingende heren het stokje van de fanfare over en bracht een prachtig licht programma.
Het was genieten, met een grote G voor de muzikanten én voor het publiek dat in grote getalen genoot van dit bijzondere Concours Fantastique!

Tijdens Concours Fantastique werd het fanfareorkest ook beoordeeld door een jury. Dat zij ons vervolgens ook nog een dikke eerste prijs bezorgden, dat we in de 1e divisie blijven spelen en een prachtige score van 84,2 punten behaalden; daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Kon u er afgelopen zondag niet bij zijn en bent u toch nieuwsgierig geworden naar wat hier nu gebeurd is? We spelen een klein gedeelte van dit programma ook tijdens ons kerstconcert op zondag 17 december. Reserveer die datum dus gerust op uw kalender, dan zien we u dan graag in onze eigen Theobalduskerk in Overloon. www.fanfarevriendenkring.nl of op  facebook.com/fanfare.vriendenkring Leuk als je even het gastenboek tekent