Militracks 19-05-2018

In Overloon werd afgelopen dagen Militracks gehouden. Het bezoekersaantal bereikte een recordhoogte. Meer dan 18.000 mensen kwamen een kijkje nemen.

Op het terrein van het oorlogsmuseum in Overloon vindt komend weekend het evenement Militracks plaats. Hierbij rijden Duitse militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog rond. Het is de negende keer dat het plaatsvindt. Wat startte als een eenmalig gebeuren groeide uit tot een evenement waar zo’n 15.000 bezoekers op af komen. En niet zonder reden.

Zo wist de organisatie voor dit jaar de hand te leggen op de grootste Duitse tank die in de oorlogsjaren ingezet is geweest. Het gaat om een Königstiger. Die tank heeft in Frankrijk gevochten en werd daar achtergelaten door het Duitse leger. Zo kwam die later in het Franse tankmuseum terecht.

Sinds de oorlog is de tank Frankrijk niet meer uitgeweest. En dat gaat nu dus voor de eerste keer gebeuren bij Militracks. Het transport, dat door zijn breedte en zijn gewicht met transportbegeleiders over de weg moet, is woensdagmorgen vertrokken. en is vrijdagmiddag gearriveerd in Overloon klik hier op van de aankomst Overigens zijn er naast deze tank nog negentig andere voertuigen te zien, de meeste daarvan rijdend. De Duitse techniek was in de oorlog veel verder ontwikkeld dan bij het Amerikaanse en het Russische leger. Maar daar zat ook een groot nadeel aan. Want als er onderweg stukken waren, dan was het ook veel lastiger te repareren. De geallieerde voertuigen waren technisch minder modern, maar konden daardoor ook sneller gebouwd worden.

Van de Duitse voertuigen zijn er uiteindelijk weinig overgebleven. Maar bij Militracks worden die dus bij elkaar gebracht. Daarbij is er ook een grote militariamarkt. Het evenement is op zaterdag en zondag. Op maandag zal de Königstiger nog een dag in het museum staan.En daarna gaat de hele tankkolonne weer terug naar Frankrijk.

meer info op de Website van militracks  www.militracks.nl   www.facebook.com/Militracks en van oorlogsmuseum www.oorlogsmuseum.nl   Vanuit heel Europa zijn er momenteel Duitse pantservoertuigen in Overloon Daaronder ook spectaculair groot materiaal de Königstiger Die tank heeft in Frankrijk gevochten en werd daar achtergelaten door het Duitse leger.Zo kwam die later in het Franse tankmuseum terecht.Sinds de oorlog is de tank Frankrijk niet meer uitgeweest.En dat gaat nu dus voor de eerste keer gebeuren bij Militracks.Het transport,dat door zijn breedte en zijn gewicht met transportbegeleiders over de weg moet, is woensdagmorgen vertrokken en is vrijdagmiddag gearriveerd in Overloon.klik hier op voor de foto's