(Door Mans Pere) Het was teleurstelling na teleurstelling. Steeds wel en dan weer niet. We werden er bijna moedeloos van.Bernie Gommans is één van de kartrekkers bij Carnavalsvereniging De Huibuuke in Overloon. Maar zaterdag 17 juli kon er dan toch eens iets wél doorgaan: het jeugdcarnaval. 

middag met hun raad van elf op de prinsenwagen door Overloon vervoerd. Een zomerse feestmiddag om met plezier op terug te kijken. Bernie vertelt over de uitgebreide zomercarnavalsplannen die in de pijplijn zaten. De prinsenwagen voor de jeugd zou worden vergezeld door de reguliere hooghedenwagen. Daarnaast zou er een groot feest worden gevierd met strenge entreeregels. “Men zou zich dan moeten laten testen, of een vaccinatiebewijs moeten hebben. Het was allemaal goed geregeld en veilig. De samenwerkingen met de gemeente, en partycentrum Bos liep ook geweldig!” vertelt Bernie. “Helaas werden de regels toch weer aangescherpt. Dat was natuurlijk balen!”

Berenpak
Maar we wilden wel graag voor de jeugd iets doen. Volgend jaar zitten ze niet meer in groep 8 en kan het jeugdcarnaval niet meer worden overgedaan.” Gehuld in gepaste kledij mochten de kinderen dus alsnog op de prinsenwagen. Startend bij De Pit werd het feestgedruis door heel Overloon getrokken. “Op die wagen staan is voor de jeugd toch wel het hoogtepunt van de carnaval. Daarom hebben we heel het dorp opgeroepen om buiten de boel mooi te versieren en uiteraard te komen kijken” licht Bernie toe. “Nou, daar is gehoor aan gegeven. Er stonden mensen met tafels buiten. Sommigen waren zelfs in carnavalsoutfit. Echt super!” Met hoorbare pret in zijn stem beschrijft de Overlooner hoe er zelfs mensen in een berenpak langs de weg stonden. “En dat met 25 graden! Dat vind ik op z’n minst bewonderenswaardig. Lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/181816/alsnog-een-carnavalsfeest-voor-overloonse-jeugd Meer informatie kijk dan op de site van de Huibuuke. www.huibuuke.nl of op facebook https://www.facebook.com/huibuuke.Jeugdcarnaval-De-Huibuuke op www.facebook.com/Jeugdcarnaval-De-Huibuuke 

gastenboek