Mei is de maand van herdenkingen en ook van het vieren van onze vrijheid en dit jaar extra bijzonder. Het is 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en we herdenken en vieren dit door de coronacrisis op een andere manier dan gepland.We komen niet in grote groepen bij elkaar en blijven vooral thuis.

Juist op een dag als vandaag is het me meer dan ooit duidelijk hoe kwetsbaar en bijzonder vrijheid is.Samen herdenken we 4 & 5 mei 2020 en staan we stil bij 75 jaar vrijheid en bij hen die hun grootste offer hiervoor hebben gebracht.Dit jaar herdenken we ‘anders dan anders.en iedereen kon van uit thuis meedoen; Neem stilte in acht, kijk tv, volg de socials, spreek over vrijheid en hang de vlag uit.en laten we Het vrijheidsvuur bij het Vrijheidsmonument op het 14 oktoberplein in Overloon de hele dag branden Om u de kans te geven stil te staan bij alle getroffen mensen door oorlog Juist dát is wat ons verbindt.Vrijheid zo kwetsbaar, zo bijzonder.Misschien realiseren we ons nu, in tijden van coronacrisis, meer dan ooit wat het betekent om in vrijheid te kunnen leven.Beperkt worden in je vrijheid, niet meer kunnen gaan en staan waar we willen, gebeurt nu in beperkte mate! Natuurlijk is deze situatie niet te vergelijken met de periode 1940-1945, maar het laat ons wel zien hoe het is om een mate van vrijheid te moeten opgeven.De traditionele herdenkingsceremonie bij het monument aan het 14 oktoberplein in Overloon kan dit jaar ook niet doorgaan.Wel is er door de gemeente van Boxmeer Jeu Verstraaten als afgevaardigde van het gemeentebestuur van Boxmeer en Stichting Herdenking Slag om Overloon een krans gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.Samen maken we onze toekomst in vrijheid’

Klik op de foto voor vergroting

Lees ook

boekje vrijheidsverhalen

Overloon-Dit jaar vindt er geen traditionele dodenherdenking plaats.Waar we normaal het vrijheidsvuur enkele minuten voor 20.00 uur ontsteken zullen we het dit jaar in de ochtend al aansteken en de gehele dag laten branden! Zo willen we iedereen de kans geven stil te staan bij alle getroffen mensen door oorlogsconflicten. Het vrijheidsvuur zal naast het oorlogsmonument op het 14 Oktoberplein branden. Lees meer »

Traditionele herdenkingsceremonie bij het monument aan het 14 oktoberplein in Overloon kan dit jaar ook niet doorgaan.Wel is er door de gemeente van Boxmeer Jeu Verstraaten als afgevaardigde van het gemeentebestuur van Boxmeer en Stichting Herdenking Slag om Overloon een krans gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.Samen maken we onze toekomst in vrijheid.

kranslegging Vrijheidsmonument aan het 14 oktoberplein in Overloon

Traditionele herdenkingsceremonie bij het monument aan het 14 oktoberplein in Overloon kan dit jaar ook niet doorgaan.Wel is er door de gemeente van Boxmeer Jeu Verstraaten als afgevaardigde van het gemeentebestuur van Boxmeer en Stichting Herdenking Slag om Overloon een krans gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.Samen maken we onze toekomst in vrijheid.https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/438383_kranslegging-vrijheidsmonument

Posted by Overloon nieuws on Monday, May 4, 2020

Wethouder Jeu verstraaten staat stil bij de dodenherdenking

In deze video staat, onder andere, Wethouder Jeu verstraaten stil bij de dodenherdenking. Normaliter hadden we een dienst in de kerk, dat gaat helaas niet door. Toch willen we stil staan bij vandaag!Eind van deze middag komt er een film online waar we inzetten op VRIJHEID! Want we willen ook iets te vieren hebben! in formatie vind je op.Facebook  https://www.facebook.com/SlagomOverloon/

Dodenherdenking 2020

In deze video staat, onder andere, Wethouder Jeu verstraaten stil bij de dodenherdenking. Normaliter hadden we een dienst in de kerk, dat gaat helaas niet door. Toch willen we stil staan bij vandaag! Eind van deze middag komt er een film online waar we inzetten op VRIJHEID! Want we willen ook iets te vieren hebben!

Posted by Stichting Herdenking Slag om Overloon on Monday, May 4, 2020

Freedom! Freedom!

We lopen soms wat te miepen met zijn allen maar we hebben het zo slecht nog niet! We zien alleen nu pas in wat vrijheid echt betekend.

Vanavond staan we extra stil bij onze eigen vrijheid en denk eraan: vrijheid moet je vieren!

Vanavond een dodenherdenking om nooit te vergeten, het zal leeg zijn op de dam. Wellicht des te indrukwekkender.

Helaas hadden wij even niet bij de copyrightschending van Sony music nagedacht en is een gedeelte van de muziek in ons filmpje weggehaald, het einde is echter het leukst van allemaal en dit staat er volledig op!
Speciale dank naar Partycentrum Bos voor een lied wat in ieder geval bij ons een glimlach op het gezicht heeft gebracht! meer formatie vind je op.Facebook  https://www.facebook.com/SlagomOverloon/

FREEDOM! FREEDOM! We lopen soms wat te miepen met zijn allen maar we hebben het zo slecht nog niet! We zien alleen nu pas in wat vrijheid echt betekend Vanavond staan we extra stil bij onze eigen vrijheid en denk eraan: vrijheid moet je vieren! Vanavond een dodenherdenking om nooit te vergeten, het zal leeg zijn op de dam. Wellicht des te indrukwekkender. Helaas hadden wij even niet bij de copyrightschending van Sony music nagedacht en is een gedeelte van de muziek in ons filmpje weggehaald, het einde is echter het leukst van allemaal en dit staat er volledig op! Speciale dank naar Partycentrum Bos voor een lied wat in ieder geval bij ons een glimlach op het gezicht heeft gebracht! Eerder vandaag is de toespraak van wethouder Jeu Verstraaten geplaatst op onze facebookpagina.

Posted by Stichting Herdenking Slag om Overloon on Monday, May 4, 2020

De Dodenherdenking is dit jaar opgenomen op een eerder moment, zodat we met z'n allen op afstand kunnen herdenken. Want herdenken doen we samen, ook nu we niet bijeen kunnen komen.bron:Gemeente Boxmeer

Dodenherdenking gemeente Boxmeer 2020

De Dodenherdenking is dit jaar opgenomen op een eerder moment, zodat we met z'n allen op afstand kunnen herdenken. Want herdenken doen we samen, ook nu we niet bijeen kunnen komen.

Posted by Gemeente Boxmeer on Monday, May 4, 2020