SSS’18 na een nacompetitieduel definitief naar de tweede klasse

Gepubliceerd op 12 juni 2022 om 22:05

Op een prachtige zondagmiddag in juni heeft SSS’18 het niet waar kunnen maken zich in de eerste klasse te handhaven. Na Wilhelmina ’08 uit Weert zijn de Overloners het tweede elftal dat de eerste klasse zal verlaten. Someren kan proberen de volgende ronde te overwinnen. Het moet dan wel as donderdag  Brevendia  verslaan en dan volgt er nog een wedstrijd!

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Someren bleef achterin het balletje rondspelen in de hoop dat SSS’18 zou toehappen. Maar dat deed het niet en het was eigenlijke een saaie vertoning. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot doelrijpe kansen. Na een half uur spelen kreeg Someren wat meer vat op het spel, maar dat was maar van korte duur. In de 40e minuut redde Sjoerd Cornelissen uitstekend maar er was al buitenspel geconstateerd. Vlak voor rust probeerde Someren nog wel verandering in de stand te brengen, maar ook Someren slaagde daar niet in. Het was dus bij de rust 0-0.

De tweede helft begon als de eerste. Dus er viel weinig te beleven. Maar vanaf de 56e minuut zag je dat er toch iets moest gebeuren. Er werd nog gewacht op een drinkpauze en Daarna was het Someren, dat wat meer lef ging tonen. Er kwamen meer doelpuntrijke kansen, maar het was Sjoerd Cornelissen die met kop en schouders boven de Overloonse voetbalmacht uitstak. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Someren in de 65e minuut een doelpunt scoorde en dat betekende dat SSS’18 nog meer met de rug tegen de muur gezet werd. SSS’18 zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar liet daardoor achter steken vallen  en rond de 80e minuut scoorde Someren de 0-2 en toen was de hervatting met de voetbalkraker tegen het gepromoveerde Volharding alleen maar een droom!

Het was een druk seizoen en lange tijd zag het er naar uit dat handhaving in de 1e klasse misschien wel mogelijk was, maar uiteindelijk was ook de nacompetitie alleen maar een droom. Positief kan wel geconstateerd worden dat de jonge spelersgroep veel geleerd heeft in de eerste klasse en mogelijk plukken zij volgend jaar daar de vruchten van. Meer ontspannen voetballen  heeft ook zijn voordelen. Wij wensen de spelersgroep, de trainer en de staf een prettige vakantie en veel inspiratie in het nieuwe seizoen toe!