Prinses Irene wint van SSS’18

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 20:06

SSS’18 moest zijn meerdere erkennen in het eigen Overloon in Prinses Irene. Tim van de Heijden en Koen Pittens scoorden allebei één keer voor de ploeg uit Nistelrode.

Voor Prinses Irene betekenen de drie punten veel, het steeg zelfs naar de vijfde plaats en heeft zo aansluiting gevonden met de gehele middenmoot. Michel Kuipers was als trainer van SSS’18 ontevreden over de efficiëntie van zijn ploeg. “We hadden in de eerste helft vier dotten van kansen en zij één schot op goal die er via de kluts erin valt. De 0-1 achterstand bij rust moest een 3-1 voorsprong zijn. We namen in de tweede helft meer risico, maar helaas zonder resultaat. Volgende week moet het beter!!” De trainer van Prinses Irene, Jurgen Elbers, had een haakse mening wat betreft de spelverhouding. “Irene was de ploeg die wilde voetballen, SSS was gericht op de counter. Irene bleef rustig voetballen om naar kansen te spelen en de tweede helft was geheel voor Irene. We verzuimden om verder afstand te nemen. Lees meer op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport/voetbal/205815/2g-duur-puntverlies-daw-rhode-wint-tweede-periode-als-gelukkige

OVERLOON/NISTELRODE - Prinses Irene won in Overloon, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, volkomen verdiend met 0-2 tegen SSS ’18.In de eerste helft scoorde Tim van der Heijden. Het vooral op de counter spelend SSS’18, zag in de tweede helft een sterk en agressief spelend Prinses Irene dat, na verschillende kansen, centrale verdediger Koen Pittens de verdiende 0-2 binnen zag koppen. De beste man van het veld liep rond in een afwijkend tenue. Vriend en vijand waren onder de indruk van leidsman Robbert de Graaf, die foutloos floot. Het blijft uitermate spannend in deze klasse, waar de verschillen echt minimaal zijn.

Nieuwe speelwijze
Prinses Irene stond aan de aftrap met routinier Robbert Rovers, die na blessureleed weer een volledige wedstrijd speelde. Afgelopen week is er met het hele team druk geanalyseerd, naar aanleiding van het gelijkspel vorige week tegen Eendracht ‘30, dat van een 3-0 achterstand terugkwam. Met de in januari gekomen, gedreven en kundige coach Jurgen Elbers, is gekozen voor een andere speelwijze. Natuurlijk heeft het tijd nodig om die je eigen te maken. Normaal heb je daar een voorbereiding voor. Afgelopen week werd naast wedstrijdbeelden bekijken, ook nog flink (laat) getraind op de nieuwe speelwijze. Tegen SSS’18, dat heel verdedigend startte, was Prinses Irene in de eerste helft een paar keer gevaarlijk, maar SSS’18 was op de counter ook twee keer heel dicht bij een doelpunt, wat overigens mede kwam door eigen slordigheden. Vooral de buitenspelers van SSS”18 stichtten in de eerste helft gevaar. Na rust zaten die bij Harm van Nuland en Jerin v.d. Rakt in de pocket. Prinses Irene kwam in de achttiende minuut op 0-1. Een schot van Jerin van de Rakt werd door Tim van der Heijden de juiste kant opgestuurd en liet de doelman kansloos. Opvallend was dat SSS’18, ondanks de achterstand met vijf verdedigers bleef spelen en op de counter loerde. Lees meer op bron:https://www.mooibernheze.nl/nieuws/sport/53407/goede-overwinning-prinses-irene