SSS’18 verliest ook de laatste competitiewedstrijd en speelt zondag de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor behoud in de eerste klasse tegen Someren uit 2H

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 20:47

De wedstrijd tegen Geldrop had geen enkele betekenis voor SSS’18 meer. Zij zijn aangewezen op de nacompetitie voor behoud van deelname aan de eerste klasse D in het nieuwe seizoen.

Koen Voesten, Wout Janssen en ook Bas Joosten namen in eerste instantie geen deel aan de wedstrijd. Wout en Koen zaten op de bank om goed voorbereid te zijn op de nacompetitie. Ook Ser van Es was weer beschikbaar maar ook hij begon op de bank.

Geldrop speelde een frisse, leuke wedstrijd en we vroegen ons af wanneer het eerste tegendoelpunt zou vallen. Ondanks de spaarzame uitvallen van SSS’18 was het in de 17e minuut toch raak. Stijn Lanen werd op rechts niets in de weg gelegd en zijn zwak schot ging over de ingrijpende doelman Sjoerd Cornelissen  door een bobbel op het veld in het lege doel: 0-1

En in de 24e minuut was het weer raak. Stan Venhuizen kon zijn tegenstander niet anders meer tegenhouden dan hem te laten vallen en tot verrassing van iedereen besloot de goed leidende scheidsrechter een strafschop te geven, die door doelpuntenmaker Wessel van Moorsel goed ingeschoten werd. Sjoerd zat in de goede hoek maar slaagde er niet in de strafschop te stoppen: 0-2.

Wout Janssen en ook Ser van Es werden in de tweede helft ingezet voor Willem Kuenen en Nick van Ool. SSS’18 werd iets sterker en gaf beter tegenstand, maar al in de 48e minuut was het weer raak en Wessel van Moorsel was weer de doelpuntenmaker: 0-3.

In de 54e minuut werd een kans van SSS’18 naast gekopt en in de 62e minuut werd een snelle aanval door Lars de Haas prima in een doelpunt omgezet:0-4

Dat Tymo van de Pas in de 75e minuut toch de 1-4 kon maken, nadat een goede kans van hem op de lat uiteenspatte, was alleen belangrijk voor de statistieken.

Na de wedstrijd was trainee Michel Kuijpers voortdurend met zijn telefoon bezig om na te gaan tegen wie zijn elftal de nacompetitie zou moeten beginnen. Het bleek Someren te zijn dat zondag 12 juni naar Overloon zal komen. Uw aanwezigheid zal zeer belangrijk zijn!