weekoverzicht

Gepubliceerd op 5 juni 2022 om 13:53

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Overloner moet duizenden euro's aan ‘inkomsten’ uit drugslab in Stevensbeek inleveren

5 jun. 2022

DEN BOSCH/ STEVENSBEEK - Een 51-jarige man uit Overloon die in 2015 een actieve rol speelde bij het produceren van synthetische drugs moet een deel van zijn criminele winst inleveren. De staat mocht hem dat via een ontnemingsvordering officieel afpakken, besloot het gerechtshof deze week in Den Bosch.

Lees meer »

 

Sponsormiddag Golfbaan voor hersentumor onderzoek

5 jun. 2022

Elke week krijgen zo’n 28 mensen in Nederland de diagnose ‘primaire hersentumor’. Elke week sterven er in Nederland ook 28 mensen aan een hersentumor, omdat hersentumoren nog ongeneeslijk zijn. Samen fietsen en lopen we om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren voor de organisatie Ventoux3, een onderdeel van het Hersentumorfonds.

Lees meer »

 

De bakker aan huis

4 jun. 2022

Iedereen wil toch het liefst het beste voor zichzelf, en het mooiste zou zijn als je dan niet meteen de hoofdprijs betaalt.

Lees meer »

 

Schoolpleinfeest bij BS De Regenboog

4 jun. 2022

Schoolpleinfeest bij BS De Regenboog in Cuijk Het schoolplein is prachtig groen gemaakt met bomen, struiken.

Lees meer »

 

Waterschap Aa en Maas start maaionderhoud

4 jun. 2022

Als sloten en beken dichtgroeien, belemmert dat de aan- en afvoer van water. Dat kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld bij wateroverlast door hevige regenval. Daarom maaien we de oevers en bodems van sloten en beken. De eerste maaironde start op 1 juni.

Lees meer »

 

Aisling uit Italië zoekt een warm thuis

3 jun. 2022

Overloon – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Aisling uit Italië die haarNederlandse droomjaar zal doorbrengen in Overloon of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2023. 

Lees meer »

 

Politie deelt 231 boetes uit bij snelheidscontrole

2 jun. 2022

Overloon - Bij een Snelheidscontrole op de Venrayseweg, zijn op: donderdag 5 mei diverse hardrijders op de bon geslingerd. Bij één automobilist is een snelheid van 141 km/u geconstateerd terwijl de maximumsnelheid op deze locatie 60 km/u 

Lees meer »

 

Een Kroon op mijn werk!

2 jun. 2022

Voorzichtig vroeg een collega me of ik haar en haar gezin wilde begeleiden naar de dag van de uitvaart van haar man. Al enkele jaren was hij ziek en zat hij in de reservetijd van zijn leven.

Lees meer »

 

Dinner at the Zoo

2 jun. 2022

Culinair genieten van een heerlijk 4-gangen diner. Wie wil dat nou niet? Krijg een speciale rondleiding door het park en geniet op verschillende plekken in het park van de lekkerste gerechten. En dat allemaal voor het goede doel!

Lees meer »

 

De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden

2 jun. 2022

De gemeente Land van Cuijk verstrekt jaarlijks een attentie aan mantelzorgers, vanwege de waardering voor hun onmisbare inzet. De attentie betreft € 100,- en wordt één keer per jaar uitgereikt. 

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

2 jun. 2022

 Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

Vluchteling met verblijfsvergunning tot uiterlijk juli volgend jaar in voormalig azc

1 jun. 2022

LAND VAN CUIJK - Statushouders mogen tot uiterlijk volgend jaar juli blijven wonen in wat tot voor kort nog asielzoekerscentrum Overloon was. Er komen er niet meer dan 150.

Lees meer »

 

Ruim €5.000 voor de Overloonse jeugd!

1 jun. 2022

Deze week vond onze jaarvergadering met de collectanten plaats, waarbij de bijdragen voor de Overloonse jeugdactiviteiten zijn vastgesteld.

Lees meer »

Mei 2022

 

Vluchteling Faraz werd tijdens zijn examens naar een hotel bij Schiphol overgeplaatst, nu betaalt zijn school een taxi

31 mei 2022

NIJMEGEN/OVERLOON - Faraz Baladi zat middenin zijn mavo-examens toen hij van het asielzoekerscentrum in Overloon werd overgeplaatst naar een hotel in Hoofddorp. Nu betaalt zijn school een taxi, zodat hij toch zijn diploma kan halen.

Lees meer »

 

Workshopdag ‘Op verhaal komen’

30 mei 2022

Op woensdag 29 juni 2022 organiseren Silvia Janssen en Femke Ronnes bij Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon de tweede editie van de workshopdag ‘Op verhaal komen’. 

Lees meer »

 

Engelenavond

30 mei 2022

Engelen zijn er in verschillende vormen zoals aartsengelen, bijv. Michael of Rafael en beschermengelen. Dit kan een bekende overleden persoon zijn maar ook een onbekende. Iedereen krijgt met zijn geboorte een beschermengel toegewezen die je helpt en ondersteunt op je levenspad.

Lees meer »

 

BIG Challenge deze week in Frankrijk voor Alpe d’HuZes: ‘Ik zorg liever voor anderen dan dat ik zorg ontvang’

30 mei 2022

OVERLOON | BIG Challenge, het team uit de agro- en foodsector dat deze week aan Alpe d’HuZes deelneemt, kan niet bestaan zonder de tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers. 

Lees meer »