SSS’18 behaalt de eerste 3 punten tegen Eendracht’30 uit Mook

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 21:55

SSS’18 proeft de overwinning in de wedstrijd tegen Eendracht’30 uit Mook. Een compleet nieuwe tegenstander in de tweede klasse. Overloon had tot vandaag slechts 1 punt verzamelt in de tweede klasse in 4 wedstrijden en bungelde onderaan, terwijl we vorig jaar nog in de eerste klasse speelde! Het werd tijd, maar dat hadden we al vele weken geleden gezegd!

Het was een zonnige dag in oktober 2022 en het moest toch maar gebeuren. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. SSS’18 stapte het veld op om er alles aan te doen om de drie punten in Overloon te houden.

Maar in de 9e minuut schoot de tegenstander al tegen de paal en enkele minuten later was het Sem Rongen, die tegen de keeper op schoot. De wedstrijd was totaal open, maar SSS’18 kreeg langzaam maar zeker het betere van het spel. In de 23e minuut leek het erop dat SSS’18 de score kon openen, maar na een goede aanval op rechts kon een SSS’18 speler de bal net niet in het doel glijden. Het goede spel was steeds beter te zien en in de 39e minuut scoorde  Rik Groot nadat zijn eerste poging mislukte en zijn tweede poging wel een doelpunt opleverde. Hij tikte de bal tussen de benen van de keeper in het dol te werken: 1-0 Overloon was de baas op het veld en de rust brak aan. Wij dachten dat in de tweede helft SSS’18 opnieuw het overwicht in doelpunten moest omzetten, maar in de 47e minuut lag de gelijkmaker al in het doel en moesten we weer opnieuw beginnen. Maar Mook had geroken aan een beter resultaat en zette alles op de aanval zonder echt gevaarlijk te kunnen opereren.SSS’18 werd teruggedrongen, maar echt gevaarlijk werd Eendracht ’30 niet. Willem Verstraaten wist de 2-1 te scoren dankzij een grote blunder van de Mookse keeper. Hij liet de bal zo maar naast zich in het doel verwijderen: 2-1. In de 66e minuut schoot Frits Lucassen goed op goal maar de keeper  stopte uitstekend. Nadat Ser van Es was ingevallen werden ook Dennis Martens en Tymo van de Pas ingezet. Het leidde niet tot een grotere zege, maar ook Eendracht’30 kwam niet tot scoren, zodat SSS’18 de eerste overwinning had binnengesleept. De Laatste plaats werd overgeleverd aan Rhode uit St.Oedenrode, de volgende tegenstander komen de zondag. Hebben we de weg gevonden? Kom zondag in St.Oedenrode kijken!