weekoverzicht

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 13:24

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

SSS’18 behaalt de eerste 3 punten tegen Eendracht’30 uit Mook

30 okt. 2022

SSS’18 proeft de overwinning in de wedstrijd tegen Eendracht’30 uit Mook. Een compleet nieuwe tegenstander in de tweede klasse. Overloon had tot vandaag slechts 1 punt verzamelt in de tweede klasse in 4 wedstrijden en bungelde onderaan, terwijl we vorig jaar nog in de eerste klasse speelde! Het werd tijd, maar dat hadden we al vele weken geleden gezegd!

Lees meer »

 

Struinen Beugense Peel

30 okt. 2022

Deze educatieve wandeling in de Staatsbossen van St.-Anthonis was een ware natuurbeleving voor de enthousiaste leerlingen van groep 5/6 en 7/8 met 22 en 18 leerlingen van basisschool De Akkerwinde uit Vianen. Struinen is snuffelend rondlopen,

Lees meer »

 

SSS'18 vrienden en vriendinnendag

29 okt. 2022

SSS'18 organiseert op de trainingsavonden dinsdag 1 november (JO13) en woensdag 2 november (t/m JO11) een vrienden en vriendinnendag.

Lees meer »

 

Niet vergeten, de klok gaat een uurtje terug

29 okt. 2022

In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober gaat de wintertijd weer in. Dat betekent dat de klok een uurtje terug gaat.en komt een einde aan de zomertijd. De 'wintertijd' is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden tot zondag 26 maart 2023.

Lees meer »

 

Hester Sieraden Atelier uit Overloon wint cheque van € 1.000,-

28 okt. 2022

De gemeente Land van Cuijk is per 1 januari 2022 ontstaan uit de vijf voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill en Sint Hubert. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe ambtsketen.

Lees meer »

 

Brandende matras zorgt voor rookontwikkeling in woning

28 okt. 2022

Overloon aan de Baltussenweg in Overloon, is vrijdagmiddag brand uitgebroken in een woning.

Lees meer »

 

woningbouwplan

28 okt. 2022

Na circa twee jaar van planvoorbereiding en overleg is er nu overeenstemming over het stedenbouwkundig plan en de diverse woningtypes. Het gaat daarbij om de bouw van ruim honderd woningen aan de Pasveldweg / Helderseweg / Zandstraat te Overloon.

Lees meer »

 

Geef jouw mening over onze informatievoorziening

28 okt. 2022

Als gemeente Land van Cuijk zijn we dagelijks bezig met het optimaliseren van onze dienstverlening. Daarbij is het van belang om goed in te spelen op de behoefte van onze inwoners. Wanneer het om het delen van informatie gaat, vinden we het belangrijk dat we inwoners zo goed mogelijk kunnen voorzien van (relevante) informatie. 

Lees meer »

 

struinmiddag IVN De Maasvallei

28 okt. 2022

IVN De Maasvallei organiseerde voor haar jeugdleden een struinmiddag in de Beugense Peel van de Staatsbossen in St. Anthonis

Lees meer »

 

Slagwerktreffen

27 okt. 2022

Verrassende ontmoetingen van diverse slagwerkgroepen en ensembles, jong en oud, uit de regio en daar ver buiten, met een gezamenlijke passie voor slagwerk!!! Nog even, en dan is het zover. Hoogste tijd om een van de slagwerkgroepen en hun dirigent welke bij ons te gast zijn zich aan jullie voor te stellen! 

Lees meer »

 

Angels Rule – Herinneringsconcert ‘Door de Wind’

26 okt. 2022

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de dagen worden weer korter. Een tijd om knus en warm met familie op de bank te zitten.

Lees meer »

 

Oker stelt voor onze nieuwe dirigent Marco

26 okt. 2022

Tijdens het concert ‘De Baton’ op 2 oktober in Ontmoetingspunt ’t Helder heeft Zang & theatergroep Oker na ruim 6 jaar afscheid genomen van dirigente Dorrie Besouw wegens mooie privéomstandigheden. Dorrie bracht o.a. samen met Oker én Okerband de jubilieumshow ‘Het Pentagram Mysterie’ op de planken. 

Lees meer »

 

Nieuwe workshops Happy painting

25 okt. 2022

Zin in een gezellig en creatief uitje waarbij je gegarandeerd met een mooi kunstwerk naar huis gaat? Marga en Anke geven samen workshops Happy Painting, schilderen waar jij blij van wordt. Iedereen kan het! Je bepaalt vooraf wat je wil schilderen, Marga tekent de lijnen voor en je krijgt stap voor stap uitleg.

Lees meer »

 

gemeentenieuws

25 okt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

11e van d'n 11e

24 okt. 2022

Op 11 november, de elfde van de elfde, wordt het carnavalsseizoen traditiegetrouw geopend. Om deze nieuwe periode weergaloos te beginnen, organiseert carnavalsvereniging De Huibuuke “Vör de kerk op ’t plein, een feest vör iederiën”. Ze staan al een tijdje te trappelen. Op hun website worden de dagen, uren, minuten en seconden afgeteld.

Lees meer »

 

Natuurfeest Tongelaar groot succes

24 okt. 2022

NATUURFEEST GROOT SUCCES BIJ KASTEEL TONGELAAR IN MILL Wie had kunnen vermoeden dat na het eerste Natuurfeest met 250 kinderen er dit jaar 450 kinderen hebben kunnen genieten van de vele workshops m.b.t. natuur, spel, voeding en creativiteit.

Lees meer »

 

Vooraankondiging evenementen

24 okt. 2022

Heb jij de afgelopen jaren een evenement georganiseerd in Land van Cuijk? Zo ja, dan zouden wij en de hulpdiensten graag willen weten of je in 2023 weer van plan bent om één of meerdere evenementen te organiseren in Land van Cuijk. 

Lees meer »

 

Creatief vlechten met wilgentenen

24 okt. 2022

IVN GELDROP VLECHT CREATIEF MET WILGENTENEN IVN Geldrop organiseerde voor haar IVN leden een workshop Creatief vlechten met wilgentenen.

Lees meer »