overloon nieuws

Slagwerktreffen: een verrassende slagwerkontmoeting!

Gepubliceerd op 31 oktober 2022 om 19:11

Een primeur op zondag 6 november vanaf 15:00 uur in de Pit in Overloon: de eerste editie van het ‘Slagwerktreffen’!  Een verrassende ontmoeting tussen diverse slagwerkgroepen. Bijzonder omdat het de eerste keer is, maar ook omdat het slagwerkensemble na corona voor het eerst weer voor publiek speelt. Het is dan ook een moment waar de muzikanten inmiddels al jaren naar uit hebben gekeken!

Noord-Limburgse slagwerkers op bezoek

Tijdens het Slagwerktreffen zullen ook 2 andere slagwerkgroepen te bewonderen zijn. Sub Matris Tutela Oostrum en Concordia Wansum gaan onder leiding van Harrie van Otterdijk voor ons optreden. En er is meer talent uit Noord-Limburg. Want ook het slagwerkensemble Sint Joseph uit Grubbenvorst maakt onder leiding van Guido Pouwels hun opwachting in Overloon.

 

Programma slagwerkensemble Overloon

Onze eigen slagwerkers brengen een gevarieerd en publieksvriendelijk programma voor jong en oud. Daarnaast spelen zij een bijzondere compositie over de 2e Wereldoorlog waarbij zij worden ondersteund door blazers van Fanfare Vriendenkring. Een unieke beleving!

Speciaal voor deze gelegenheid staat het Slagwerkensemble onder leiding van gastdirigent Wil van Horck. Hij stond eerder ruim 17 jaar voor de Overloonse slagwerkers en met hem werden diverse successen behaald.

 

Borrel
Natuurlijk is er na afloop nog een gezellige borrel in de foyer van de Pit. Ben je nieuwsgierig geworden? Ben je wel weer toe aan een portie slagwerk en percussie? Laat je dan door ons verrassen en kom genieten van ons Slagwerktreffen!