Overloon 2 juni 2016 Natuurlijk waren de verwachtingen hoog gespannen. Afgelopen zondag was de einduitslag in Venlo 2 – 2. Vanavond moesten beide ploegen opnieuw tegen elkaar maar nu was de aftrap in Overloon. Wat zou het vandaag worden? Het was mooi om te zien dat enkele journalisten en camera ploegen aanwezig waren om het een en ander vast te leggen. Prachtig om te zien was, ondanks het slechte weer, dat er naar schatting meer dan 500 toeschouwers waren. Precies om 19.00 uur werd er afgetrapt. Gedurende het 1e kwartier was het Venlosche Boys dat meer aanvallende impulsen liet zien, anderzijds was het SSS’18 wat een afwachtende aannam om met snel counter voetbal de tegenpartij zou willen verrassen. In de 16e minuut werd een snelle counter uitgevoerd en het was Koen Verlinden die zijn gericht schot tegen de binnenkant van de paal zag terugspringen. Even later nam Jesse Rommen een vrije trap en het was de hoog springende Stan Venhuizen die zijn kopbal net naast zag gaan. In het daarop volgend 2e kwartier was het Venlosche Boys dat met mooi combinatie voetbal de SSS’18 verdediging onder druk wist te zetten, maar echte doelrijpe kansen deden zich nauwelijks voor. In het 3e kwartier kreeg SSS’18 meer grip op de wedstrijd en dat zou zich uitbetalen in de eerste treffer. Via een lange rush van Roy Franssen kwam de bal bij Bas Joosten terecht en Bas bedacht zich geen moment en verzilverde deze kans en bracht de stand op 1 – 0. Even later werd door de goed leidende scheidsrechter gefloten voor het rustsignaal. Beide ploegen gingen ongewijzigd van start voor de 2e helft. Venlosche Boys trok opnieuw ten aanval. De tactiek va SSS’18 bleef ongewijzigd. In de 48e minuut werd door Bas Joosten een snelle counter uitgevoerd, hij bereikte de achterlijn en via een pass bracht hij Koen Voesten in schiet positie. Koen Voesten slalomde langs de verdediger en scoorde beheerst de 2 – 0. Kort na deze treffer nam de aanvalsdrang van Venlosche Boys alleen maar toe. In de 62e minuut was het Daan van Nienhuijs welke via een slalom de verdediging van SSS’18 wist uit te spelen en te scoren.LEES MEER OP BRON www.sss18.nl