Home » evenementen
uuu2.jpg

dit gedeelte van de site zijn de diverse evenementen van Overloon terug te vinden.

 Links in de lijst vindt u de diverse evenementen met een pagina met meer informatie.Heeft u een evenement over overloon Stuur uw berichten  naar nieuws@fotoalbertoverloon.nl met vermelding van evenement Het mooiste is om 1 of meerdere foto’s bij het artikel te plaatsen, maar dit is niet beslist noodzakelijk. We zien graag jouw leuke bericht tegemoet!  een website voor overloners met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te bieden aan inwoners van overloon

          Scroll hier naar beneden voor de laatste updates en Klik op de link hieronder

Op tweede Kerstdag zal in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon een bijzonder concert plaatsvinden.

Tijdens dit dubbelconcert zullen Paul Vens, Herman Verheijen en Leonie Wintjes sfeervolle liederen ten gehore brengen, afgewisseld met Tibetaanse Klankschalen.

2017-11-171701371.jpg
In het tweede deel zal Els Denessen haar harpspel laten horen en zingt daarbij Keltische liederen.

Tijdens de pauze zijn een aantal van de mooiste wenskaarten te zien van Hilde.
Zij tekent met potlood en pastelkrijt en laat zich graag inspireren door bloemen, natuur en kleuren. “Wenskaarten met een boodschap” zoals ze haar werken noemt, want ook de teksten zijn van eigen hand en hebben vaak een boodschap voor de ontvanger.

Neemt u vast eens een kijkje op de websites www.paulvens.nl en www.something-els.com. Aanvang van het concert op 26 december is 15.00 uur en de entree bedraagt € 12,50. U kunt zich aanmelden bij Ontmoetingspunt ’t Helder, gelegen aan de Helderseweg 31 te Overloon. Tel. 0478-641404 of 06-27007511 of via email t-helder@ziggo.nl. De informatie vindt u ook terug op www.helder-overloon.com.

PaulHKevelaer014kopie-1.jpg

2017-11-171701371-1.jpg

                                        

 
Lees meer »

Na de feestdagen en de opstart van het nieuwe jaar, is het tijd om je sportief te bewegen  Badminton Club de Raaymepper organiseert op zondag 21 januari 2018 een badminton toernooi het toernooi vinden plaats in Sporthal Raayhal in overloon.  hèt toernooi voor de regio Boxmeer en Venray.er was weer een goede opkomst net als vorig jaar en daarmee ook weer een succes. Het toernooi is geschikt voor iedereen; van recreant tot ervaren speler en van junior vanaf 16 jaar tot senior.Je kunt bijvoorbeeld met een vriendengroep deelnemen, 
het  toernooi is recreatief, competitief, maar vooral sportief. We geven recreatieve spelers de kans deze dag sportief te badmintonnen. Ze kunnen daarbij allerlei speladviezen en tips krijgen. De spelers die normaal gesproken in clubverband spelen, of hebben gespeeld, worden naar niveau ingedeeld en strijden de hele dag tegen elkaar. 
meer informatie vind je op de website van de badmintonvereniging De Raaymeppers op www.raaymeppers.nl Mochten er nog vragen zijn, dan kun je deze per e-mail stellen info@raaymeppers.nl

kijk de foto's van Raaymeppers Badminton Toernooi op http://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/raaymeppers-badminton-toernooi

 FOTONR1-128-1.jpg

Lees meer »

Op het terrein van het Oorlogsmuseum in Overloon worden op 14 januari 2018 fietscross wedstrijden, gehouden.In het museumpark is een parcours uitgezet langs tanks en over bruggen met korte klimmetjes en afdalingen.en de fiets over de schouder gooien.Een schitterend spektakel in dé het museumpark en heel aantrekkelijk voor publiek om er naar te kijken

De jeugdklassen rijden een korter rondje.Deelname is voor jong tot oud. Enige ervaring in het mountainbiken of cyclocross is wel gewenst.
Het belooft een spannende strijd te worden voor het publiek. de Toegang tot het park is gratis.De wedstrijden beginnen om 10:00 uur. in het Oorlogsmuseum Museumpark 1 Overloon, Noord-Brabant 5825 AM Nederland
Zie voor meer informatie www.limburgcross.nl

kijk de foto's van Mountainbike- en Cyclocrosswedstrijden om de Jos Feron Cup op www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/cyclocross

FOTONR11-123-1.jpg

FOTONR21-108-1.jpg

FOTONR32-88-1.jpg

 

Lees meer »

Kerst met Frans van de Pas en Geutefiks, ‘Net efkes anders’

Onder bovenstaande naam presenteren Geutefiks (Wim Kunen ) en Frans van de Pas een

tweetal sfeervolle voorstellingen op 2 bijzondere locaties.

Tijdens “Schijt aan de grens” van afgelopen zomer leverden Wim en Frans allebei een mooie bijdrage aan dit culturele programma:  Wim in Geijsteren en Frans in ’t Helder in Overloon.

Tijdens de daarop volgende reünie werd het idee geboren om samen  een sfeervolle voorstelling te creëren rond Kerst en Nieuwjaar.

Dit voornemen resulteert binnenkort  in een tweetal voorstellingen.

Op zondag 10 december in ’t Helder in Overloon en op zondag 17 december in De Clockert (bij de familie Raedts) aan de Raadhuisstraat 36 te Venray.

De aanvang van beide voorstellingen is 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).

De entree bedraagt € 9,00 per persoon (dit is inclusief koffie of thee).

Het belooft een sfeervolle voorstelling te worden, waarbij nostalgische verhalen, anekdotes en liedjes de revue passeren.

Wim bespeelt hierbij verschillende muziekinstrumenten die ons mee terugnemen in de tijd; wat te denken van het wasbord, (de schroebel) de foekepot, diverse blaasinstrumenten zoals de mondharmonica en de doedelzak.

Frans put uit zijn rijkelijk gevuld repertoire van verhalen; sommige verhalen zijn streekgebonden en gebaseerd  op historische feiten, terwijl andere verhalen met een fantasierijk en smeuïg sausje overgoten zijn. De liedjes en verhalen, veelal van eigen hand worden voornamelijk in het dialect ten gehore gebracht.

Kortom een prachtige en belevingsvolle invulling van een zondagmiddag in december.

Reserveren via wimkunen@geutefiks.nl of frans@passievoorverhalen.nl.         

 

KerstmetFransvandePasenGeutefiks22-11-20171.jpg

 

 
 
 
 
Lees meer »

Deze zondag 26 november organiseert I.V.N. De Maasvallei een wandeling door de Overloonse bossen vanaf de parkeerplaats van de Raayhal in Overloon. De wandeling gaat over heidevelden met hier en daar ook al stuifzandheuveltjes, ontstaan in de laatste ijstijd door het opstuiven van fijn zand. Wij lopen door de jeneverbesstruwelen en ook daar komen we de stuifzandheuveltjes tegen.

Verder gaan we door bossen met naald en loofbomen. Dit waren vroeger productiebossen. Het naaldhout , voornamelijk grove den, werd hoofdzakelijk gebruikt voor stuthout in de mijnen . Op dit moment worden veel bossen geleidelijk omgevormd tot recreatiebossen.

Vervolgens komen we bij de hoogspanningsmasten. Daar is vorig jaar begonnen met het kappen van alle bomen die een bedreiging waren voor de hoogspanningskabels. De strook die er vrij kwam is vrijgemaakt van boomwortels en deels ingezaaid met struikheide.

De oude vuilnisstortplaats is opnieuw afgedekt en voorzien van een nieuwe laag grond,en eveneens ingezaaid met struikheide. Ook was er een gegraven poel die nagenoeg dicht gegroeid was. Deze is totaal gerenoveerd: het is nu het bekijken meer dan waard.

Ben je nieuwsgierig geworden wandel dan mee.We vertrekken om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Raayhal, Raayweg 15-17, 5825 AL Overloon. Kosten: De wandeling is gratis, met na afloop koffie of thee (vrijwillige bijdrage). Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Ben Verheijen, tel. 0478-642577 of Marius Janssen, tel. 0485-382278.lees meer op bron:https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasvallei/activiteiten/wandelen-over-stuifduin-en-heideveld-bij-overloon

kijk ook de foto's van plevering Heideproject onder Hoogspanningsnetwerk van TenneT op https://www.fotoalbertoverloon.nl/foto-s-2017/oplevering-heideproject-onder-hoogspanningsnetwerk-van-tennet

Lees meer »