overloon nieuws

Home » Nieuws » boekje vrijheidsverhalen

boekje vrijheidsverhalen

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 11:24

Overloon-Dit jaar vindt er geen traditionele dodenherdenking plaats.Waar we normaal het vrijheidsvuur enkele minuten voor 20.00 uur ontsteken zullen we het dit jaar in de ochtend al aansteken en de gehele dag laten branden! Zo willen we iedereen de kans geven stil te staan bij alle getroffen mensen door oorlogsconflicten. Het vrijheidsvuur zal naast het oorlogsmonument op het 14 Oktoberplein branden.

Ook plaatsen we op 4 mei een video op dit kanaal, VAN Overloon VOOR Overloon waarbij we extra stil staan bij de vrijheid!

Overloon heeft afgelopen oktober 75 jaar bevrijding nog groots gevierd! Klik hier voor de foto’s Na deze viering is de Stichting Slag om Overloon hard aan de slag gegaan voor Stichting BING. Dit heeft geleid tot het boekje 'In vrijheid vieren'. Hierin staan verhalen van inwoners van Overloon, mensen die de oorlog hebben meegemaakt maar ook de jeugd draagt zijn steentje bij.

Vanaf 5 mei te koop voor een paar euro bij Plus Verbeeten Overloon!

Op 5 mei 2020 vieren we dat heel Nederland is bevrijd, dit jaar zou het 75 jaar geleden zijn. De huidige omstandigheden laten het niet toe dit groots te vieren maar dat wil niet zeggen dat we het niet klein kunnen vieren! Houdt het klein maar geniet van de dag, ten opzichte van 75/80 jaar geleden hebben wij het zo slecht niet. Laten we vooral nadenken over wat we WEL mogen in plaats van wat we NIET mogen.meer informatie vind je op.Facebook  https://www.facebook.com/SlagomOverloon/

Vanaf 5 mei te koop voor een paar euro bij Plus Verbeeten Overloon!


«   »