voorstelling 'Antwoord van de Engelen'

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 18:16

Dramatische spanning, stille verwondering, diep menselijk leed en lichtvoetigheid wisselen elkaar af in een indrukwekkend schouwspel. Op vrijdagavond 30 september is de voorstelling te zien in Overloon in t’ Helder.

Zangeres en actrice Babette Holtmann en gitarist Hans Kunneman brengen na ‘Er was eens een zieltje’ opnieuw een wonderlijk mooie, muzikale solovoorstelling. Dit keer voor volwassenen. In ‘Antwoord van de Engelen’ vertellen zij het waargebeurde verhaal van vier jonge Hongaarse kunstenaars. Drie van hen zijn Joods. In de jaren 1943-44 maken ze iets buitengewoons mee: terwijl het oorlogsgevaar steeds dichterbij komt en ook in Hongarije het antisemitisme oprukt, krijgen ze contact met Engelen. 


De vier vrienden maken een innerlijke transformatie door. Hun leven wordt donkerder en zwaarder. Ook al sluit het net zich meer en meer, ze voelen zich gedragen door de boodschappen van hoop, troost en verlichting: verbind je niet met de duisternis, maar met het licht. Wat er nu in de wereld gebeurt is het ineenstorten van het oude. Als je je op de liefde richt en tegelijkertijd stevig in het aardse geworteld blijft, dan kun je hemel en aarde met elkaar verbinden. Dan kan ‘het nieuwe’ komen.

 

‘Antwoord van de Engelen’ is gebaseerd op het boek ‘Die Antwort der Engel’ van Gitta Mallasz. Teksten en scenario zijn geschreven door Marijke Smith, Hans Kunneman componeerde de muziek.

 

Antwoord van de engelen

30 september 20.15 uur

Ontmoetingspunt 't’ Helder, Overloon

Kaarten (€ 17,50 ) zijn te bestellen op www.antwoordvandeengelen.nl