Eyewitness Event

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 11:34

Overloon in het weekend 15 en zondag 16 oktober is het Het evenement Eyewitness Eventen het Oorlogsmuseum Overloon en brengen re-enactment groepen, tegen de historische achtergrond van de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis tot leven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in en bij Amerikaanse, Britse én Duitse loopgraven, versterkingen en tenten en in gesprek gaan met de deelnemers.

Er zullen verschillende deelnemende RE-ENACTMENTEN GROEPEN zich aan bezoekers presenteren tegen de historische achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

In een professionele setting met uniformen en KAMPEMENTEN brengen zij de geschiedenis tot leven. Bezoekers kunnen zo een kijkje nemen in en bij Amerikaanse, Britse én Duitse loopgraven, versterkingen en tenten en in gesprek gaan met de deelnemers.

Alle deelnemende groepen zijn speciaal voor dit evenement gevraagd en ze nemen hun rol bijzonder serieus. Ze gaan een aantal keren per dag zelfs het gevecht met elkaar aan in speciaal georganiseerde ‘MOCK BATTLES’. Compleet met losse flodders, pyrotechniek en voertuigen.

Ook in het MUSEUM worden er belevenisvolle displays gemaakt en duik je meer dan 75 jaar terug in de tijd. En voor de liefhebber is er ook een MILITARIA MARKT. Kortom; een unieke beleving op een historische plek die je niet snel zult vergeten. Benieuwd naar het programma? Klik dan HIER

WAAR KOMT DIE NAAM TOCH VANDAAN?
De naam en logo van dit evenement zijn een afgeleide van het Eyewitness museum in Beek (L). Zij gaan helaas in oktober van dit jaar sluiten en een deel van de collectie zal naar het Oorlogsmuseum overgaan.

Wij vinden het een mooi eerbetoon en gelukkig zijn zij het daar zelf volledig mee eens, om dit evenement als een kleine hommage naar hen te vernoemen. En de naam Eyewitness dekt ook nog eens helemaal de lading van ons mooie nieuwe evenement! Meer informatie vind je op https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/events/eyewitness-event/