Victory Dinner 2022 in Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 18:43

Zondag 11 september vormde Oorlogsmuseum Overloon het decor voor het Victory Dinner 2022. Stichting Nederland - Amerika organiseerde in nauwe samenwerking met Jumbo Supermarkten B.V. deze bijzondere avond waarbij het huldigen van oorlogshelden en veteranen centraal stond. Maar liefst tweeëntwintig Tweede Wereldoorlog veteranen waren hierbij aanwezig.(Fotograaf: Stephan Tellier)

zoals veteranen uit recente oorlogen, mevrouw mr. Ina Adema Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant, de Commandant der Strijdkrachten Zijne Excellentie Generaal Onno Eichelsheim en velen anderen.

Frits van Eerd, Algemeen directeur van Jumbo Supermarkten B.V.  is al jaren betrokken bij Stichting Nederland – Amerika. Hij sprak de ruim 200 aanwezige gasten toe met een relevante boodschap:
“Het is belangrijk stil te blijven staan bij de geschiedenis van ons land. Door dit initiatief te steunen, willen we deze veteranen bedanken voor de inzet en moed die ze hebben getoond. Het is belangrijk dat we nooit vergeten wat tijdens de oorlog is gebeurd en dat we onze vrijheid aan deze mensen te danken hebben.”

Midden in het museum, tussen de historische voertuigen en objecten werd een prachtige dinerruimte gecreëerd om de aanwezige oud-strijders te eren en bedanken. De veteranen, onder andere afkomstig uit Engeland, Amerika en Nederland richtten ook een woordje tot de aanwezig gasten en vertelde over hun ervaringen tijdens de oorlog. Het diner werd omlijst met diverse speeches en optredens waarbij muziek uit de jaren ‘40-’45 niet mocht ontbreken. Links en rechts waagden de veteranen zelfs een dansje. Kortom; een zeer bijzondere en geslaagde avond op een bijzondere locatie!

Bijgaande foto’s tonen het Vicotry Dinner 2022 in Oorlogsmuseum Overloon. Fotograaf: Stephan Tellier.