overloon nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor Chrit Joosten

Gepubliceerd op 17 september 2022 om 18:00

Op zaterdagmiddag 17 september is de heer C.H.M. (Chrit) Joosten uit Overloon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door waarnemend burgemeester Kompier uit Venray tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van scheidsrechtersvereniging Horst-Venray in Horst.

De heer Joosten verricht 41 jaar vrijwilligerswerk voor diverse organisaties. Voor de KNVB is hij onder andere actief als scheidsrechter en het aanstellen van scheidrechters, rapporteur, commissielid van diverse werkgroepen, praktijkbegeleider, scheidsrechter en coach. Eveneens is hij waarnemer bij het ontwikkeltraject scheidsrechters. Voor zijn inzet ontving hij in 2004 van de KNVB de zilveren waarderingsspeld.

 

Sinds 1985 is de heer Joosten een actieve vrijwilliger bij Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Hij was 19 jaar bestuurslid van 1985 tot 1988, van 1991 tot 2004 en in 2013. Daarnaast is hij 29 jaar actief geweest in diverse commissies en tot op heden is hij nog lid van de spelregelcommissie.

 

Van 2010 tot 2015 was hij lid van het redactieteam van Boxmeerse Lokale Omroepstichting Regionale Televisie (BLOS RTV is nu Omroep Land van Cuijk). Hij was programmamaker, interviewer en editor. 

 

Vanaf 2017 is de heer Joosten bestuurslid van gemeenschapshuis De Pit in Overloon. Daarnaast is hij als beheerder het aanspreekpunt en coördinator van de medewerkers en vrijwilligers. 

 

Ridder

Vanwege de bijzondere, intensieve en betrokken inzet van de heer Joosten op zowel lokaal en regionaal niveau, heeft de koning het besluit genomen om de heer Joosten te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Duo aanvraag

Tegelijkertijd werd de heer P. Hanen uit Venray ook onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Net als de heer Joosten, vervulde hij vele jaren vrijwilligerswerk voor de scheidsrechtersvereniging. De versierselen werden ook hem door waarnemend burgemeester Kompier opgespeld.


«   »