overloon nieuws

Oorlogsmuseum passeert vandaag de grens van 100.000 bezoekers

Gepubliceerd op 1 oktober 2022 om 16:19

Na twee Corona-jaren waarin de bezoekersaantallen sterk achterbleven, passeerde Oorlogsmuseum Overloon vandaag voor het eerst sinds 2019 weer de grens van 100.000 bezoekers.

Gerard van der Garde en Joanna de Man, afkomstig uit de omgeving van Veenendaal, werden door directeur Erik van den Dungen bij de receptie ontvangen en getrakteerd op koffie met vlaai.

In 2021 werd nog een groot deel van het museum vernieuwd en tussen alle lock downs door werd eind 2021 het nieuwe Lancaster Paviljoen in gebruik genomen. Het museum hoopt dat nu en in de toekomst bezoekers in grote getalen het vernieuwde museum zullen bezoeken.

Ook Militracks vond dit jaar voor het eerst weer plaats sinds 2019. Het event kon rekenen op zo’n 18.000 bezoekers verdeeld over twee dagen. Over twee weken staat er op 15 & 16 oktober een nieuw event op het programma, namelijk het Eyewitness Event. Een weekend dat in het teken staat van Living History. Bezoekers duiken zo’n 80 jaar terug in de tijd en kunnen door Duitse en Geallieerde kampementen en stellingen lopen en ervaren hoe het leven aan en achter het front eruit zag. Er worden twee keer per dag spannende schijngevechten georganiseerd en er is een leuk en educatief programma voor de kinderen opgezet. Oorlogsmuseum Overloon hoopt met dit event op een paar duizend bezoekers per dag. 

(Foto Oorlogsmuseum: toont de 100.000ste bezoeker van 2022)


«   »