overloon nieuws

Groente mag lekker z’n gang gaan bij Boompjes, met prima resultaat

Gepubliceerd op 14 oktober 2022 om 08:26

Bij Boompjes in Overloon staat een chef te koken die iedere groentesoort met liefdevolle egards behandelt. Van desserts maken lijkt hij overigens minder gecharmeerd.

Door Hiske Versprille13 oktober 2022

BOOMPJES

Irenestraat 1, Overloon

boompjes-restaurant.nl

Cijfer: 7,5

Gerecht met nadruk op groenten. Overdag ook een brasseriekaart met lunch en borrel. ’s Avonds een drie- t/m zevengangenmenu (van € 39 t/m € 75). Open donderdag t/m zondag.

Het restaurant dat Boompjes heet, aan het centrale plein van Overloon, heeft rondom inderdaad een groot terras vol lage, geleide plataantjes. Ook van binnen is de zaak hélemaal groen, van de muren en de stoelen tot en met het plafond, en op strategische plekken zijn ornamenten opgehangen gemaakt van berkentakken. We vinden het daarom behoorlijk grappig om te zien dat schuin tegenover het restaurant óók nog een etablissement blijkt te zitten dat Partycentrum Bos heet. Als we aan de attente gastvrouw vragen of dit toeval is – ‘Tussen de Boompjes het Bos niet meer zien?’ schater ik, iets te hard – kijkt die ons niet-begrijpend aan. ‘Beide restaurants bestaan al erg lang, maar ik heb daar nog nooit over nagedacht’, zegt ze.

 

Dutch Cuisine

Vroeger heette het restaurant Onder de Boompjes en kookte René Brienen er een ster – hij verhuisde de boel later naar Roermond en zit inmiddels aan de Maas in Well. De huidige chef-eigenaar van Boompjes, Jaap Volman, werkte voor hem, en ook bij Bolenius in Amsterdam. Vooral dat laatste restaurant, waar hij lang souschef was, lijkt hem sterk te hebben beïnvloed. Met instemming proeven we hoe precies en aandachtig Volman is in zijn groentebereidingen – iets waar Luc Kusters van Bolenius zich al meer dan tien jaar mee onderscheidt. Ook is Boompjes aangesloten bij de mede door Kusters opgerichte horecabeweging Dutch Cuisine, die onder meer het gebruik van meer lokale groenten in de horeca predikt. Wie eenmaal is besmet met die plantenliefde komt daar meestal gelukkig niet meer vanaf.

Lees meer op bron:https://www.volkskrant.nl/eten-en-drinken/groente-mag-lekker-z-n-gang-gaan-bij-boompjes-met-prima-resultaat~bebe8c2b/


«   »