Oker stelt voor onze nieuwe dirigent Marco

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 19:24

Tijdens het concert ‘De Baton’ op 2 oktober in Ontmoetingspunt ’t Helder heeft Zang & theatergroep Oker na ruim 6 jaar afscheid genomen van dirigente Dorrie Besouw wegens mooie privéomstandigheden. Dorrie bracht o.a. samen met Oker én Okerband de jubilieumshow ‘Het Pentagram Mysterie’ op de planken. 

Na een aardige zoektocht vonden wij onze nieuwe dirigent die wij hieronder graag aan u voorstellen. 

 Marco Mariën

is een veelzijdig musicus die niet alleen koren en orkesten leidt, maar ook bedreven is in het bewerken van bestaande muziek zodat het geschikt gemaakt kan worden voor een koor, hij speelt piano en is geen onverdienstelijke zanger. Marco groeide op in een gezin van koorzangers en raakte later geïnteresseerd in jazz en hedendaagse muziek. Op 12-jarige leeftijd werd hij toetsenist bij het toenmalige Jongerenkoor Arcen, dat tegenwoordig Avolon heet. Al gauw kwam daar Koor Aimant uit Venlo-Zuid bij en Marco maakte kennis met de dagelijkse praktijk van koorrepetities en –uitvoeringen. Toen in 1990 in datzelfde stadsdeel een kinder- en jeugdkoor werd opgericht werd hij ook daar pianist en geleidelijk aan ging hij ook steeds meer werken als repetitor. Marco studeerde aan de PABO en ging later de studie Schoolmuziek doen aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij onder meer het vak koordirectie volgde bij Annie Janssen, close-harmony masterclasses bij Janice Lakers, harmonieleer en arrangeren bij Jan Nobbe en aan talloze facultatieve projecten meewerkte. Momenteel is Marco dirigent van 5 verschillende muziekgezelschappen, waaronder nu dus Oker, verspreid over Nederlands-Limburg, Belgisch Limburg en Noord Brabant. Ook is hij  een inspirerend pianodocent voor enkele leerlingen tussen de 8 en 88. We zijn bij Oker erg blij met onze nieuwe dirigent en wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging! 

Inmiddels heeft Oker er samen met Marco al een aantal fijne repetities opzitten en zijn er al diverse nummers gerepeteerd. U kunt Marco met Oker zien en horen tijdens de “Wintersurprise” op dinsdagavond 13 december in De Pit. Op deze avond zullen ook Zanggroep Palet en Logeko voor u optreden. Hierover later meer, maar noteert u het alvast in uw agenda!

Tot ziens! Tot Oker! www.oker-overloon.nl

100720-orange-grunge-sticker-icon-social-media-logos-facebook-logo-square 100790-orange-grunge-sticker-icon-social-media-logos-twitter-bird3-squareBlijf op de hoogte van het Oker-nieuws en volg ons op facebook en twitter