PLUS Verbeeten zet opnieuw stap in strijd tegen voedselverspilling met ‘Brood van gisteren’

Gepubliceerd op 12 november 2022 om 10:00

PLUS Verbeeten zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling met ‘Brood van gisteren’. Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd of is afgebakken en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag verkocht voor een extra voordelige prijs. Een half brood kost 25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 50 cent.

Jolien Verbeeten (PLUS Verbeeten): “Voedselverspilling is een groot probleem en brood is een van de meest verspilde producten. Daarnaast zien wij dat, door de gegeven omstandigheden, het besteedbaar inkomen van veel mensen onder druk komt te staan. Op deze manier bieden we, naast de voordelige broodvarianten die wij in het assortiment hebben, ook een extra mogelijkheid om te besparen.”

Als het brood van gisteren onverhoopt toch nog over mocht blijven dan gaat dit naar de regionale Voedselbank of anders wordt dit retour genomen door onze bakker. Zij zorgen ervoor dat het brood verwerkt wordt in bijvoorbeeld veevoer, hiermee zorgen we samen dat we de verspilling verder teruggedrongen wordt.

Brood van gisteren is vanaf 14 november verkrijgbaar in alle winkels van PLUS Verbeeten (Overloon, Tegelen en Vierlingsbeek).