Na twee jaar coronapauze kan Elfde van de Elfde in Overloon weer los

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 20:32

Misschien is het wel een van de grootste Elfde van de Elfde feesten van Brabant. Vrijdag staat bijna heel het dorp Overloon op het plein voor de kerk om de aftrap van het carnavalsseizoen te vieren. Er wonen 4000 mensen en voor het carnavalsfeest van de Huibuuke zijn ruim 3700 kaarten verkocht.

Profielfoto van Jos VerkuijlenGeschreven doorJos Verkuijlen

Johan Loof is druk bezig met de opbouw van het pleinfeest of Vör de kerk op ’t Plein zoals het heet. “Ik heb er echt heul veul zin in. Het is echt onbeschrijfelijk hoeveel zin ik er in heb”, zegt Johan enthousiast. Een hele groep vrijwilligers is druk bezig om op tijd het feestterrein af te krijgen.

"Dit is een beetje uit de hand gelopen."

D’n Elfde van de Elfde leeft enorm in Overloon volgens voorzitter Wim von der Heide. “Toch zeker zestig procent van het dorp staat hier morgen. De rest komt van buiten.” Het grote Pleinfeest kent geen rijk historisch verleden zoals bijvoorbeeld dat van Maastricht, maar de populariteit van het evenement is wel enorm snel gegroeid.

"Het kunstje van het Pleinfeest keken we af in Maastricht. Daar is de Elfde van de Elfde echt het summum”, zegt Wim. “We dachten een paar jaar terug dat dit ook wel in Overloon moest kunnen. En dat is een beetje uit de hand gelopen. Haha.”

"Dat is toch wel even een momentje."

Het Pleinfeest is nu toe aan de vierde editie. Twee jaar lang was het door corona leeg op het plein. Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4178616/na-twee-jaar-coronapauze-kan-elfde-van-de-elfde-in-overloon-weer-los

 

Voorbereidingen in volle gang bij De Huibuuke “Vör de kerk op ’t plein in Overloon

Overloon maakt zich op voor een groots carnavalsfeest, zaterdag,  Vrijdag op de elfde van de elfde. werden op zaterdag het plein voor de kerk de voorbereidingen getroffen om er Vrijdag een knalfeest van te maken voor alle carnavalsvierders in de regio.