Prinsenpaar der Huibuuke 2023: Prins Joep I & Prinses Loes!

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 11:58

Op vrijdag 11 november was het dan eindelijk weer zover: Vör de Kerk op ’t Plein. Op een zonovergoten 14 Oktoberplein vierden ruim 3000 feestelijk uitgedoste bezoekers de aftrap van de Carnaval.

Aangezien het festival inmiddels een regionaal karakter heeft, waren het met name de op ons dorpsplein aanwezige Huibuuke die niet alleen benieuwd waren naar de vele artiesten die hun opwachting maakten, maar toch zeker ook naar de onthulling van ons nieuwe Prinsenpaar. Het eerste (officiële) carnavalspaar na twee ‘prinsloze’ jaren.

Rond de klok van 15.00u werd hun lange wachten beloond en werd het nieuwe Prinsenpaar onthuld: Prins Joep I & Prinses Loes heersen deze Carnaval over het Huibuukeland.

 

Prins Joep (Weerts) is 32 jaar en een geboren en getogen Huibuuk. Nota bene zoon van Prins Henk I (1984). Hij en Prinses Loes (Weerts-Verberkt, 28 jaar) wonen op D’n Hof. Hier hebben zij enkele jaren geleden een huis gebouwd samen met persoonlijk adjudant Paul van Kempen en zijn Naomi.

Joep is in het dagelijks leven werkzaam bij Manders Automation waar hij leiding geeft aan de afdeling Mechanische Engineering. Loes werkt bij Stichting Dichterbij als Woon- & Ambulant Begeleidster.

 

Joep en Loes zijn geen onbekenden voor de Huibuuke. Al negen jaar zijn zij lid van onze Raad van Elf. Een tijd waarin ze veel mensen hebben leren kennen en vriendschappen hebben opgedaan. Dat zij nu zelf voorop mogen gaan is de spreekwoordelijke kers op de taart!

prins.jpg

 

De yell van Joep zal luiden:

Dit jaor zal ’t òns nie kulle,

En kunne weej de glaas gelukkig wer vulle.

Mit Prins Joep en dizze Raod van Elf,

Löpt de Carnaval ien Loën gewoën van zelf!

 

Meer informatie over het carnaval vindt u op de website van de Carnavalsvereniging van de huibuuke op (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

Foto’s van elfde van de elfde pleinfeest klik hier