Melkveehouder deelt chocolademelk uit in het hof van Loon

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 17:30

Vrijdag 16 december hebben Peter en Janny Arts namens FrieslandCampina chocolade melk met slagroom uit mogen delen aan de bewoners en medewerkers van Hof van loon, in Overloon. Dit was een landelijke actie van de melk veehouders van FrieslandCampina. Zowel medewerkers en bewoners waren erg enthousiast. We vonden het zelf ook erg leuk om te doen, Zeker als je de blije gezichten van de bewoners zag. Dan weet je waar je het voor doet.

In aanloop naar de kerstdagen gaan leden-melkveehouders van FrieslandCampina op bezoek bij zo’n 300 verzorgingstehuizen in heel Nederland. Samen trakteren ze ruim 35.000 bewoners en hun verzorgers op warme Chocomel met slagroom. Het is dit jaar de vijfde keer op rij dat de Chocomel-actie door een enthousiaste groep melkveehouders wordt georganiseerd.

 

Samen op pad voor een glimlach

Vijf jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Het viel hem op dat de groep minder mobiele ouderen aan tafel ontbrak. Om deze groep ouderen ook te trakteren gingen boeren uit de regio zélf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen. Het initiatief groeide uit tot een landelijke actie. Inmiddels gaan elk jaar honderden leden-melkveehouders van FrieslandCampina op pad naar verzorgingstehuizen. Organisator Edwin Sengers: “Het is elk jaar prachtig om te mogen doen. De blije blikken van ouderen, de waardering van het

personeel, maar bovenal het mooie gevoel wat je er samen van krijgt, maken zo'n dag compleet.”

 

Enkele bewoners weten zich van vroeger “de dikke vellen op de chocolademelk” nog wel te herinneren. Dasselaar: “Het is geweldig om de bewoners enthousiast te zien zwaaien en om tevens het zorgpersoneel dat hard werkt een moment van waardering te geven.

Lees meer 👉 https://www.frieslandcampina.com/nl/news/melkveehouders-frieslandcampina-trakteren-op-warme-chocolademelk-met-slagroom