Oorlogsmuseum serveert tulpenbollen en Crisis Cupcakes tijdens de kerstvakantie

Gepubliceerd op 19 december 2022 om 16:45

Tijdens de kerstvakantie is er weer genoeg te beleven in Oorlogsmuseum Overloon. Zo kan er een kijkje worden genomen in de Centurion tank. Ook zijn er live displays in het museum, waar re-enactors uitleg geven over o.a. een aantal vliegtuigen uit de collectie. Op diverse dagen kan er live gekeken en geluisterd worden naar het nagespeelde verhaal van tankchauffeur Bob Dare die tijdens de Slag bij Overloon spannende uren beleefde. Maar er is meer…

Kerstplein
Speciaal voor de kerstvakantie wordt een gezellig kerstplein ingericht midden in het museum. Op deze plek kunnen bezoekers gratis tulpenbollen en Crisis Cupcakes proeven, volgens authentiek recept uit de Tweede Wereldoorlog. Ook staan hier dagelijks vrijwilligers klaar om jong en oud met echte materialen uit die tijd te leren telefoneren. Het Vuurwapenteam van het museum is op de vrijdagen aanwezig om uitleg te geven over wapens die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Dit is de kans om ze een keer van dichtbij te bekijken en zelfs vast te houden.

Re-enactment
Op diverse dagen zijn er re-enactors aanwezig (personen die historische scenes uitbeelden) om bezoekers bij o.a. de Horsa Glider en de C-47 uitleg te geven. Wat droegen parachutisten allemaal bij zich? Hoe zagen de verschillende parachutes eruit? En hoe sprongen ze met 40 kilo bepakking uit een vliegtuig? Pas zelf ter plekke een parachute-harnas! De Britse Churchill-tank die midden in het museum staat, vertelt een zeer bijzonder en aangrijpend verhaal. Dit verhaal wordt nagespeeld en verteld door een groep re-enactors die gekleed zijn zoals de dappere Engelse jongens die in deze tank reden tijdens de Slag bij Overloon 77 jaar geleden.

Jeep SENSATION!
Wie geïnteresseerd is in historische Jeeps en de expositie ‘Jeep SENSATION’ nog niet gezien heeft, kan deze nog t/m januari 2023 bewonderen. Jeeps staan voor veel mensen symbool voor de bevrijding van Europa. Daarmee is de Jeep een heel toegankelijk en vooral ook bekend voertuig. Speciaal voor deze expositie zijn enkele voertuigen professioneel gerestaureerd of geconserveerd. In de tentoonstelling is het mogelijk om veel verschillende types Jeeps bij elkaar te zien. Van vroege pre-productiemodellen tot een exemplaar dat in 1945 vlak voor het einde van de oorlog van de band rolde. Voor de liefhebber zitten er echt een aantal unieke prachtexemplaren tussen.

Bekijk het programma van dag tot dag via: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/agenda/


 Bijgaande foto’s tonen foto’s van de activiteiten tijdens de kerstvakantie.