Tranen bij kerstviering voor oorlogsvluchtelingen Oekraïne in Overloon: bidden voor vrede en foto's voor de vaders

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 08:23

OVERLOON - De speciale kerstviering voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen in de Theobalduskerk in Overloon trok zaterdagmiddag zo'n 150 bezoekers.

Door Dennis Greijn 07-01-23

Onder hen ruim honderd vluchtelingen, onder wie een twintigtal kinderen. Verder bezochten inwoners uit Overloon en andere dorpen in Land van Cuijk, die betrokken zijn bij de opvang van de Oekraïners, de dienst.

Linden

In Overloon stonden voor de oorlog in hun thuisland gevluchte Oekraïners stil bij het orthodox kerstfeest. Volgens de traditie van de Orthodoxe Kerk vieren veel Oekraïners op 6 en 7 januari hun kerstfeest.
De geloofsgemeenschap Heilige Lambertus Linden zorgde, samen met de Cuijkse Martinusparochie, voor de organisatie van deze mis.

 

Dat deed deze Lindense geloofsgemeenschap ook al afgelopen voorjaar met Pasen, met een speciale paasdienst in de Lambertuskerk van Linden.
Toen was Linden nog het decor, omdat in de eerste maanden van de Russische invasie de meeste Oekraïners in Land van Cuijk opgevangen werden op het vakantiepark van EuroParcs in Linden.

 

Voormalig azc

Sinds vorig jaar zomer verblijven verreweg de meeste oorlogsvluchtelingen uit het Oost-Europese land in het voormalige asielzoekerscentrum in Overloon. Daar wonen er enkele honderden. In totaal vangt de gemeente Land van Cuijk er nu zo'n vierhonderd op in de hele regio. Lees meer en foto's op Bron:https://www.ad.nl/land-van-cuijk/tranen-bij-kerstviering-voor-oorlogsvluchtelingen-oekraine-in-overloon-bidden-voor-vrede-en-foto-s-voor-de-vaders~a278f4ea/