Mindfulnesswandelingen in de bossen van Overloon

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 20:02

Vanaf 28 januari organiseert Anke van Leeuwen maandelijks een mindfulnesswandeling, van anderhalf uur, in de bossen van Overloon. Tijdens de wandelingen wordt er aandacht gegeven aan een bepaald thema. Op 28 januari wordt er gestart met het thema: Stilte in jezelf.

Wandelen is voor Anke meer dan een hobby. Wandelen is haar tweede natuur. Wandelen voelt voor haar als thuiskomen. Gaandeweg het afgelopen jaar, ontstonden er nieuwe paden in haar leven. Haar intuïtie wees haar de weg. Het resulteerde in een nieuwe vorm van leven, waarbij ze regelmatig lange afstandswandelingen loopt in binnen- en buitenland. De nieuwe hippe term ‘digital nomad’ past daarbij. Mensen die al reizend hun werk (deels) doen. In het geval van Anke is dit haar werk als Luisterkindwerker.

 

Naast haar werk voor Luisterkind (afstemmingen en opleiding), wil ze ook meer gaan uitdragen over dat wat het wandelen ons als mensen kan brengen. Het letterlijk in beweging zijn, zet ook een innerlijke beweging op gang. De verbinding met de natuur buiten, helpt te verbinden met onze innerlijke natuur. De onbekende paden die bewandelt worden, zorgen voor nieuwe in- en uitzichten.

Een pelgrim is op eigen kracht, meestal te voet, op weg naar een heilige plaats. Voor Anke is een wandeltocht, steeds meer een op weg zijn naar haar eigen hart. De heilige plaats, het doel of de bestemming niet buiten zichzelf zoekende, maar juist in zichzelf.

 

Voor meer informatie, de overige data en aanmelding. Kijk op: www.ankevanleeuwen.nl

Wil je op de hoogte blijven?

https://www.facebook.com/pelgrimvanhethart/