overloon nieuws

ZooParc treurt om dood witte tijger Rama

Gepubliceerd op 20 januari 2023 om 20:11

Tot groot verdriet van ZooParc Overloon is de mannelijke witte tijger Rama overleden. Het dier had gezondheidsklachten, meldt het dierenpark op Facebook. Rama is 11 jaar oud geworden.(foto witte tijger 2015)

Verdrietig nieuws, want de witte tijger Rama is overleden. Het dier had al langer last van gezondheidsproblemen. 

De verzorgers merkten op dat Rama minder eetlust had en niet meer alert reageerde. In overleg met de dierenarts is besloten om het dier niet langer te laten lijden. Rama is 11 jaar geworden.

Rama leefde sinds 2015 samen met Asia in ZooParc. Asia is nu nog de enige witte tijger in het park. Dat is niet erg: tijgers zijn namelijk van nature solitaire dieren, wat betekent dat ze graag alleen leven.

Vanwege de slechte genetica van witte tijgers overleven zij niet in het wild. Daarom is er vanuit het Europees managementprogramma een uitsterfbeleid ingesteld. Het betekent dat dieren van deze soort geen jongen meer mogen krijgen, waardoor de witte tijger uiteindelijk niet meer in Europese dierentuinen te zien zal zijn.

In het voorjaar wordt een nieuwe bewoner verwacht in het verblijf. Op advies van het managementprogramma, arriveert er een vrouwelijke Amoertijger uit Zweden. Lees meer op bron:https://www.zooparc.nl/nieuws/witte-tijger-rama-overleden/

https://www.facebook.com/zooparcoverloon

Lees ook 

Aankomst Witte tijgers in Zoo Parc Overloon 10-07-2015

OVERLOON-vrijdag 10 juli,2015 arriveren ze met een speciaal transport vanuit Frankrijk. Na een tijdje achter de schermen, mogen ze na een paar dagen voor het eerst naar het buiten waarna op vrijdag 17 juli de officiële opening plaatsvindt.

Bezoekers die zich op 17 juli geschminkt en/of verkleed in tijgerthema bij de kassa melden, ontvangen een leuke attentie. ZooParc Overloon is benieuwd hoeveel mannen zich in tijgerlegging durven te vertonen…

Asia en Rama

Het dierenpark in Overloon begon eind mei met de bouw van het verblijf voor de twee witte tijgers uit Frankrijk. Het acht maanden oude vrouwtje heet Asia en komt over uit Amneville. Het mannetje heet Rama, is 3,5 jaar en komt uit een dierentuin in Lisieux. In een later stadium worden er ook nog twee Siberische tijgers gehuisvest in ZooParc Overloon. Lees verder en foto's op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2015/aankomst-witte-tijgers-in-zoo-parc-overloon-10-07-2015

 

Aankomst Witte tijgers in Zoo Parc Overloon
Aankomst Witte tijgers in Zoo Parc Overloon

Lees ook 

Opening tijgerverblijf Zoo Parc Overloon 17-07-2015

OVERLOON- Wethouder Jeu Verstraaten van de gemeente Boxmeer heeft vrijdag 17 juli.2015 de officiële opening verricht van het nieuwe tijgerverblijf en Junior-VIP Bram. Bram (10 jaar uit Overloon) had een 'regenboogtijger' gekleurd en werd daarmee verkozen tot een van de hoofdwinnaars van de kleurwedstrijd.
Vrijdag 10 juli kwamen er twee witte tijgers aan in het ZooParc in Overloon.

De tijgers. Deze bijzondere dieren gaan naar verwachting uitgroeien tot de grote publiekstrekkers van de dierentuin in Overloon.
Vrijdag 10 juli, arriveren ze met een speciaal transport vanuit Frankrijk. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2015/opening-tijgerverblijf-zoo-parc-overloon-17-07-2015


«   »