brand in de wasruimte voormalig azc

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 19:10

Rond middernacht werd de brandweer gealarmeerd voor een middelgrote brand in de wasruimte van de opvanglocatie voor Oekraïners en enkele statushouders in Overloon.

Brand in de wasruimte voormalig azc ontstaan door ‘een technisch defect’. Dat zegt de gemeente desgevraagd.

Wordt van een technisch defect, zegt een woordvoerder. Er is geen aanleiding om uit te gaan van brandstichting. De brand, waarbij geen gewonden vielen, verwoestte een wasruimte met wasmachines op het achterste deel van het voormalige azc-terrein. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noord zegt dat de brand is ontstaan in de ruimte waar de wasmachines stonden. Maar de exacte oorzaak is niet bekend. Er heeft geen verder onderzoek plaatsgevonden.lees meer op bron: https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/grote-brand-op-terrein-voormalig-azc-overloon-niet-door-brandstichting~a4602065/

De brandweer was snel met meerdere korpsen ter plaatse De brandweer uit Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Venray hebben met twee tankautospuiten en twee waterwagens de vlammen bestreden. Hoe dat de brand kon ontstaan, is niet bekend. Zij hebben de brand vervolgens gecontroleerd uit laten branden. Hierbij is de wasruimte verloren gegaan, maar zijn overige gebouwen bewaard gebleven. Rond 3.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Rond 6.00 uur zijn er nog nabluswerkzaamheden verricht. 

 

Bij de brand zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen. Er is ook geen asbest vrijgekomen. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden opgestart. Hiervoor is alleen de locatie van het afgebrande pand afgezet, om de omgeving veilig te houden voor de bewoners van de opvanglocatie (en dan met name hun spelende kinderen).

 

Algemene informatie

Bij de opvanglocatie aan de Stevensbeekseweg verblijven op dit moment ca. 450 Oekraïense vluchtelingen en 4 statushouders. De wasruimte waar de brand is ontstaan was achter op het terrein en was 14x20 meter groot.

Op de locatie Stevensbeekseweg zijn (ook los van deze situatie) dag en nacht beveiligers aanwezig. De beheerders zijn er zeven dagen per week.bron:https://www.gemeentelandvancuijk.nl/nieuws/2023/04/05/brand-opvanglocatie-overloon

Meer foto's klik hier