Fien (16) doet bijzondere ontdekking, nog geen 2 minuten van haar huis: ‘Gevaar is dat het er snel meer worden’

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 09:31

Fien Gerritsen zag hoogstwaarschijnlijk een wasbeer bij het Landal-vakantiepark in Overloon. © foto/Pixabay

Geen twijfel bij de 16-jarige Fien Gerritsen uit Overloon. Op de fiets onderweg naar huis deed ze op de Venraijseweg vlak bij Landal-vakantiepark De Vers een bijzondere ontdekking. Zo bijzonder, dat ze opgewonden haar ouders een spraakbericht móést sturen: Jullie raden nooit wat ik net zag. Ik zag letterlijk een wasbeer. Niet iedereen is er blij mee.

Door Frank Hermans 26-04-23,

Even dacht ze nog aan een otter. Maar ik wist eigenlijk meteen dat het geen otter was. Het had nog een ringstaartmaki kunnen zijn, maar ik heb het meteen opgezocht. Het was gewoon een wasbeer. Om daar meteen twee niet onbelangrijke vragen aan toe te voegen: Komen die eigenlijk wel voor in Nederland? Of is deze ontsnapt uit de dierentuin? Om met de eerste vraag te beginnen: ze komen voor in Nederland. Steeds vaker zelfs. Dat zien ze bij het wasberenmeldpunt van de Zoogdiervereniging in Nijmegen. In Limburg al frequent, maar ook vanuit noordoost-Brabant en de rest van Nederland zijn de laatste jaren vaker meldingen.

Foto is overtuigend bewijs

Wasbeerdeskundige Maurice La Haye van het meldpunt is pas echt overtuigd dat het om een wasbeer gaat, als iemand een foto meestuurt. Maar gezien de specifieke omschrijving die Fien Gerritsen geeft en het feit dat wasberen al eerder in Noordoost-Brabant zijn gesignaleerd, acht hij met haar de kans groot dat zich hier inderdaad een wasbeer ophoudt.

Lees meer op bron:https://www.ed.nl/brabant/fien-16-doet-bijzondere-ontdekking-nog-geen-2-minuten-van-haar-huis-gevaar-is-dat-het-er-snel-meer-worden~a7db2e1c/