Boekpresentatie

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 10:07

‘Martien Biemans, broeder in het verzet’, geschreven door Henk Pouwels.

Martien Biemans (Broeder Lambertus) was broeder in het patersklooster in Stevensbeek. Als kloosterboer had hij veel contact met de lokale bevolking. Die contacten gebruikte hij om in de oorlogsjaren meer dan 100 personen, in met name Stevensbeek en Overloon, in veiligheid te brengen. Daaronder ook ongeveer 20 Joodse onderduikers. Het boek beschrijft de vooroorlogse periode, het onderduiken in de oorlogsjaren, het gevaar tijdens de Slag om Overloon en de problemen na de oorlog. Deze periodes worden beschreven door middel van persoonlijke verhalen van de betrokkenen; de Joodse onderduikers, de families die hen in huis namen en de mensen uit het verzet waarmee Martien Biemans samenwerkte. In Overloon waren dat onder meer wachtmeester Wim Weijmans, politieman Kees van den Berg en voedselcontroleur Sjang Crooijmans.

 

Direct na de presentatie kunt u het boek kopen voor  € 12,50. Vanaf maandag 1 mei is het boek ook te koop bij Van Dinter Boeken in Boxmeer, de winkelprijs bedraagt € 15,00

 

Zondag 30 april boekpresentatie:

'Broeder in het verzet'.

Kloosterstraat 1, Stevensbeek.  Vanaf de parkeerplaats bordjes volgen naar de basisschool. Ingang via het schoolplein Aanvang 13.30 uur.