overloon nieuws

GRATIS rondleiding | Persoonlijke verhalen WWII | Overloon War Cemetery

Gepubliceerd op 10 mei 2023 om 13:27

Voor het derde jaar op rij organiseert de Commonwealth War Graves Commission een War Graves Week. Dit is een week waarin wereldwijd de oorlogsgraven en -begraafplaatsen van het Britse Gemenebest centraal staan. Het thema van de War Graves Week 2023 is “Discover, Learn, Remember”

Naar aanleiding van deze War Graves Week nodigen de Stichting Overloon War Chronicles en de Commonwealth War Graves Commission u uit om een van de door de stichting geplande rondleidingen op de Overloon War Cemetery bij te wonen. 

 

Tijdens deze rondleidingen geven medewerkers van de stichting de bezoekers inzicht in het werk van de CWGC. Daarnaast zullen de medewerkers ook de verhalen vertellen over een aantal op de begraafplaats begraven militairen. Wie zijn die mannen? Hoe zijn zij aan hun einde gekomen? Zij die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid en die bij ‘ons’ begraven liggen.

 

De twee geplande rondleidingen vinden plaats op zaterdag 20 mei (aanvang 10.30 uur) en maandag 22 mei (aanvang 19.00 uur).

 

Wij verzoeken belangstellenden zich voor die tijd aan te melden via de link https://www.eventbrite.com/e/tickets-gratis-rondleiding-op-overloon-war-cemetery-persoonlijke-verhalen-633161792967

Meer informatie over de Stichting Overloon War Chronicles en de projecten is te vinden op

 https://www.overloonwarchronicles.nl/ Facebook: https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles  


«   »