OM eist hogere celstraf voor poging doodslag in azc:‘Er is als een wilde op hem ingestoken’

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 19:07

Een 28-jarige Marokkaan stak op 1 juni 2021 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon met een mes in de benen en in het hoofd.

De rechtbank legde hem vorig jaar een celstraf op van vier jaar. Te kort, vindt het Openbaar Ministerie in hoger beroep.

Geert van der Star 05-07-23, 07:26 Laatste update: 12:50

Er is als een wilde op het slachtoffer ingestoken en hij lijkt als afgeslacht achtergelaten te zijn”, opperde de advocaat-generaal. Hij vroeg om een celstraf van 66 maanden, vijf en een half jaar dus.

Hij sloeg mij. Ik was bang op dat moment. Daardoor kon ik mij niet beheersen

Verdachte

 

De verdachte, die zelf in hoger beroep ging, hield vol dat hij zichzelf verdedigde. Het slachtoffer had juist hem aangevallen met het mes. Zijn advocaat vroeg daarom om vrijspraak. De straf is te zwaar”, zei de verdachte zelf tegen het gerechtshof in Den Bosch.

 

Ruzie over geld of familiekwestie

De aanleiding voor de vechtpartij bleef in nevelen gehuld. De Marokkaan woonde pas twee weken in Nederland, toen hij die junidag de kamer van het slachtoffer opliep. Deze man verhaalde van een ruzie over geld. De Marokkaan sprak eerder van een familiekwestie, waar hij eigenlijk niet over wilde praten. ,,Hij sloeg mij. Ik was bang op dat moment. Daardoor kon ik mij niet beheersen. De verdachte beweerde dat hij eerst poogde te vluchten.

Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/land-van-cuijk/om-eist-hogere-celstraf-voor-poging-doodslag-in-azc-overloon-er-is-als-een-wilde-op-hem-ingestoken~ada3a012/

Lees ook Man (26) die wordt verdacht van neersteken van een medebewoner van het azc ‘verdedigde zichzelf’

DEN BOSCH/OVERLOON - De 26-jarige man die op 1 juni 2021 een medebewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon neerstak, beweert dat hij zichzelf verdedigde tegen een aanval van het slachtoffer. Klik hier voor meer info