Mogelijk meer Oekraïense vluchtelingen in voormalig azc

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 13:29

In het voormalige asielzoekerscentrum in Overloon komen waarschijnlijk meer oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne te wonen.

Door Dennis Greijn 

De gemeente Land van Cuijk is aan het bekijken hoeveel extra Oekraïners hier tijdelijk kunnen wonen. Dan moet je denken aan tientallen, geen honderden", zegt wethouder Willy Hendriks-van Haren, bestuurlijk verantwoordelijk voor vluchtelingenopvang in Land van Cuijk.in het oude azc wonen nu bijna vijfhonderd mensen die vorig en dit jaar op de vlucht zijn geslagen voor de oorlog die Rusland voert in hun thuisland.

Te weinig bedden

Begin deze week kwam in het nieuws dat de centrale eerste opvang van Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht overvol zit. Daar sliepen bijna twee keer zoveel mensen als waar er plaats voor is.
De vergelijking met Ter Apel, waar de eerste opvang van reguliere asielzoekers al langer uitpuilt en waar lang niet altijd voor iedereen een bed is, werd al gemaakt.

 

Dat Land van Cuijk aan het onderzoeken is of er nog meer Oekraïners gehuisvest kunnen worden in de bossen tussen Overloon en Stevensbeek, staat los van de actualiteit deze week. Hendriks-van Haren: Maar we zijn er ons van bewust dat die vraag via de veiligheidsregio nu snel zal komen.”

 

 

Door eerder al te onderzoeken wat er nog mogelijk is aan extra opvang bij Overloon, denkt de gemeente ook de opvang van nog altijd enkele tientallen Oekraïners bij mensen in de regio thuis wat te ontlasten. Daar begint het nu her en der te knellen namelijk.

Lees meer op Bron:https://www.bndestem.nl/brabant/mogelijk-meer-oekraiense-vluchtelingen-in-voormalig-azc-in-overloon~a02468ad/