Handel schiet uit de slof

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 17:23

HANDEL - Na Rhode was SSS ’18 zondagmiddag de tweede grote onbekende voor VV Handel. Het team uit Overloon had vorige week een snipperdag, zodat het zich optimaal had kunnen focussen op het duel tegen Handel.

Grandioos. Dat is in één woord de beste omschrijving voor het spel dat de blauwhemden de eerste helft op de mat legden. Handel startte furieus. In een hoog tempo joeg het de arme gasten uit Overloon de stuipen op het lijf. Binnen 5 minuten hadden Tim van Bree en Giel Bos al goede kansen om de score te openen. Met veel variatie stapelden de blauw-witten aanval op aanval en lieten de mannen uit Overloon alle hoeken van het veld zien. Raak was het in de 12de minuut. Na een prachtig uitgespeelde aanval waarbij minstens de helft van het team betrokken was, slingerde Giel Bos vanaf links de bal voor de kist. Daar was Teun Graat iedereen de baas. Bij de eerste paal knikte hij keurig binnen: 1–0.

De bezoekers trachtten zich te ontworstelen aan de wurggreep waarin Handel hen geklemd hield, maar dat liep op niets uit. Integendeel. Nadat keeper Cornelissen met enkele knappe reflexen de Eikenwallers nog dwarsboomde, was het in de 18de minuut weer raak. Ties van Zon profiteerde optimaal van een slippertje in de afweer van SSS ’18, waarna hij de doelman omspeelde en tekende voor de 2-0.

Binnen het halve uur deed Handel daar nog een schepje bovenop. Door een veel te hoog been kreeg Handel, wegens gevaarlijk spel, in het vijandelijke stafschopgebied een indirecte vrije trap toegekend. Na een ‘tikkie-terug’ lukte het Teun Graat om door een woud van benen het net andermaal te laten bollen: 3–0.