"Help ons het buitenterrein van het nieuwe Kindcentrum vorm te geven!”

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 20:11

Binnenkort verhuizen we naar ons nieuwe Kindcentrum in Overloon. Een plek waar kinderen uit Overloon naar school kunnen en waar de kinderopvang gehuisvest is. Een plek waar ieder kind zich mag ontwikkelen en met veel plezier naar toe mag gaan!

Zoals je wellicht ook al gezien of gehoord hebben, starten we nu met het speelterrein. Wat wij liever omschrijven als: “een avontuurlijke leertuin met ruimte voor ontmoeting, ontdekking en beleving!” De ambities zijn groot. Dit lichten we graag toe in deze informatiebrief.

 

Aanleiding

SKOV ontvangt van de gemeente een budget per leerling voor de inrichting van het schoolplein. Hier kan alleen het straat- en grondwerk van worden bekostigd. Daarnaast heeft de gemeente extra buitenruimte beschikbaar gesteld. Daar zijn we heel blij mee.

De totale buitenruimte om ons nieuwe kindcentrum biedt een geweldige kans om avontuurlijke leertuin te creëren. Echter, wij hebben hiervoor op dit moment nog niet voldoende middelen. Er is een werkgroep gestart met fondsenwerving, subsidies en verschillende acties, zoals bijvoorbeeld bij de circusvoorstelling. Dergelijke acties gaat de werkgroep de komende periode nog vaker organiseren, zodat wij samen kunnen zorgen voor de realisatie van de avontuurlijke leertuin voor Overloon en door Overloon!

 

Onze ambitie

De ambitie is groot! We willen voor de kinderen een plek creëren waar ze tijdens en na schooltijd ontzettend graag naar toe komen. Een plek voor ontmoeting voor alle Overloonse inwoners, een verrijking voor ons dorp! Het ontwerp is samen met ‘Het Groenkompas’ bedacht. Natuurlijk hebben de kinderen zelf ook actief meegedacht.

schermafbeelding2023-10-12om195648.png

Dit ontwerp geeft kinderen de ruimte om tijdens lesuren, maar ook na schooltijd en in vakanties op te groeien in een gezonde, groene omgeving. Een omgeving waarbij rekening is gehouden met duurzaamheid en klimaatverandering. Een omgeving waar alle gebruikers kunnen spelen, beleven, bewegen, recreëren en ontspannen in het groen. Zo is er bijvoorbeeld een theateropstelling waar kinderen ook kunnen zitten. Tegelijkertijd kunnen de zitplekken ook als stapstenen gebruikt worden. Er is een sportveldje, een grasveldje met verstopplekken, een zandbak, een waterpomp met een riviertje en een speelwadi. Al met al, een hele fijne plek voor de kinderen!

 

Help je mee?

Omdat we nog niet voldoende budget hebben, maar er wel een start gemaakt moet worden met de avontuurlijke leertuin, wordt de aanleg in fases uitgevoerd. We doen dit in afstemming met het Groenkompas.

We kunnen jouw hulp goed gebruiken om de ambitie waar te kunnen maken.  Je kunt ons op  verschillende manieren  helpen bij dit project zoals:

  • Sponsoring: sponsoring helpt ons het budget voor de avontuurlijke leertuin rond te krijgen. Het is mogelijk om als sponsor op een (tijdelijk) bord te staan rondom de opening.
  • Samen de handen uit de mouwen: alle handjes die willen en kunnen helpen zijn welkom. Dit scheelt ons aanzienlijk in de kosten van de aanleg. Denk hierbij aan houten palen slaan rondom het sportveldje.
  • Schenking van producten: aankleding buitenlesruimte, insectenhotel, creatieve houten palen en borden, bomen, beplanting, etc.
  • Flessenactie in de Plus (start in november, dus bewaar je statiegeld flessen/blikjes nog even!).
  • Of… Heb jij nog een goed idee?

 

Contactpersonen

Wil jij ons helpen? Ken je of heb je een bedrijf dat ons wil helpen? Alle hulp is welkom!

Voor overleg, uitwisselen van ideeën en aanbod in hulp, kun je terecht bij onze contactpersonen:

 

Wij hopen dat jullie allemaal met ons mee willen denken en/of helpen.

Laten we samen zorgen dat er een mooi, nieuw stukje Overloon bijkomt!

 

Namens de hele werkgroep,

Maartje Kunen en Saskia Swinkels

 

foto’s van de nieuw schoolgebouw van de Kindcentrum Klik hier