De minigolfbaan verhuist, naar 125 kilometer verderop

Gepubliceerd op 14 oktober 2023 om 09:40

Het laatste uur heeft geslagen voor de midgetgolfbaan in Overloon. De baan werd nauwelijks meer gebruikt. Die krijgt nu wel een tweede leven, 125 kilometer verderop.

Foto 1 is van 14-10-2023 foto 2 is van 5-6-2015

Door Joost Ariaans 13-10-23

,,We doen hem weg”zegt Huub van Mil van Stichting Beheer Raaijhal Overloon. De golfbaan ligt naast de sporthal. Hij verwacht geen protestdemonstraties, geen tranen. Want wie kwam er eigenlijk nog om een balletje te slaan? De baan werd maximaal drie, vier keer per jaar gebruikt.”

Zwarte aanslag door bladeren

 

Hij schat dat de baan zo’n 25 jaar bij de Raaijhal ligt, nadat hij daarvoor in de buurt van de cadeauwinkel bij Oorlogsmuseum Overloon voor vermaak zorgde. ,,Hij ligt onder hoge eikenbomen. Als je ziet wat voor rommel er ligt. Eikels en bladeren moet je constant weghalen. In die bladeren zit looizuur, wat voor een zwarte aanslag op de banen zorgt.”

In de herfst en winter is de animo om te spelen laag. Maar ook in de zomer houdt het niet over. Dat komt ook doordat de sporthal dan twee maanden dicht is.” En dan heb je een probleem als dat de plek is waar je balletje en golfclubs moet halen. Van Mil zorgt met een groenploeg voor het onderhoud. Onkruid weghalen, banen schoonspuiten. ,,Liters water gaat daar in zitten. Zo’n baan kost wat onderhoud betreft heel veel tijd en geld.

We hebben hem op internet gezet. Er zijn verschil­len­de mensen komen kijken

Huub van Mil, Stichting Beheer Raaijhal

Echt rouwig is hij niet dat de baan verdwijnt en hij was er nog relatief snel van af ook. We hebben hem op internet gezet. Er zijn verschillende mensen komen kijken.” Een speeltuin uit Raalte, 125 kilometer van Overloon, beet toe. Kwam misschien ook door de prijs: 0 euro. Je kunt hem maar kwijt zijn. ,,Volgende maand komen ze hem halen. Hebben ze wel een vrachtwagentje of een stel wagens met aanhangers voor nodig.”

Lees meer op bron:https://www.bndestem.nl/brabant/de-minigolfbaan-van-overloon-verhuist-naar-125-kilometer-verderop~aadd004c/

Foto's van 2015