Live talkshow

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 om 19:21

Er komt een nieuwe editie aan van ‘Schijt Draait Doorrr!’, de live-praatshow van Schijt aan de Grens. Zondag 5 november in ’t Helder in Overloon. Vanaf 14.00 uur een bomvol programma met als speciale gasten de beide burgemeesters van Land van Cuijk en Venray. Vintage-expert Jos van Katwijk taxeert meegebrachte objecten van het publiek.

De beide buurgemeenten hebben allebei nog niet zo lang een nieuwe burgemeester. Hoog tijd om die twee eens aan dezelfde tafel uit te nodigen om met presentator Stan Verhaag te praten over verschillen en overeenkomsten tussen beide gemeenten. En over hun ervaringen in de eerste maanden als eerste burger van Land van Cuijk en Venray.

Bares für Rares

Wat kan het publiek nog meer verwachten? Nou, heel wat. Een week voor de start van het carnavalsseizoen schuiven de voorzitters van de Huibuuke en de Piëlhaas aan voor een gesprek over Brabantse en Limburgse carnaval, cultureel erfgoed en toenemende festivalisering. Ook het publiek kan natuurlijk meedoen. Onder meer bij de volgende gast, niemand minder dan Jos van Katwijk. Al langer bekend in Overloon en Venray, maar is sinds enkele jaren een tv-persoonlijkheid in Duitsland. Jos is één van experts in het succesvolle programma ‘Bares für Rares’, de Duitse versie van ‘Van onschatbare waarde’, en hij kan daar smakelijk over vertellen. Let op: speciaal voor ‘Schijt Draait Doorrr’ taxeert Jos live spullen die het publiek heeft meegebracht! Dus heeft u nog een hanteerbaar design- of vintageartikel –denk: een lamp, een klokkie of een sixties transistorradio- breng het mee en Jos vertelt of u op een goudmijn zit of dat u het beter naar de kringloop kan brengen.

Muziek van Merel

Wat is een talkshow zonder muziek? Ook de muzikale bijdragen komen uit de regio. De talentvolle singer-songwriter Merel Ubeda zingt enkele nummers, begeleid door een piano. Bovendien laat Merel horen dat ze op de saxofoon ook heel aardig uit de voeten kan. En dan zijn er nog de gesproken columns van Rob Poels en Bert Albers, die hun licht laten schijnen over de actualiteit, iets dat hen dwarszit of iets grappigs dat hen is opgevallen.

Vijfde keer

Het is de vijfde keer dat Schijt Draait Doorrr! wordt gehouden. In 2019 en 2022 als onderdeel van het festival Schijt aan de Grens in Venray. Inmiddels ook al twee keer los van het festival in Schouwburg Venray. Het is de eerste keer dat Schijt Draait Doorrr! in Overloon neerstrijkt. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Schijt Draait Doorrr! bijwonen is gratis, maar kom op tijd en vol is vol! ’t Helder ligt aan de Helderseweg 31 in Overloon. Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Vrijwilligersavond Schijt aan de Grens 

De vrijwilligers van Schijt aan de Grens, het enige festival dat gelijktijdig in Limburg én Brabant plaatsvindt, komen donderdag 9 november bijeen. Tijdens de avond wordt het thema voor 2024 bekend gemaakt en wordt het eigen Schijt aan de Grens-bier ten doop gehouden. 
Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Heb je affiniteit met muziek, theater, kunst? Al eens bij Schijt aan de Grens geweest als bezoeker? Dan is  het nu tijd om de volgende stap te zetten en vrijwilliger te worden bij het festival dat zaterdag 24 en zondag 25 augustus plaatsvindt in Venray en Overloon. Diverse werkgroepen kunnen nog mensen gebruiken, zowel in de voorbereiding als tijdens het festival zelf. De vrijwilligersavond vindt plaats bij café en partycentrum Bos, Irenestraat 8 in Overloon en begint om 19.30 uur.

Meer info?, of wil je je aanmelden voor die avond? Stuur dan een mail naar info@schijtaandegrens.nl