Maak de natuurcorridor in de Overloonse Bossen schoon!

Gepubliceerd op 29 oktober 2023 om 11:51

Op zaterdag 4 november 2023 vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats, georganiseerd door LandschappenNL in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Dit evenement, dat al 23 jaar plaatsvindt, is het grootste vrijwilligersevenement in het groen en heeft als doel om een groene en gezonde leefomgeving te creëren. Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zullen trotse vrijwilligers zich inzetten voor dit nobele doel.

Eén van de locaties waar vrijwilligers aan de slag gaan is in Overloon, waar ze de natuurcorridor in de Overloonse Bossen zullen schoonmaken. Het opschot van dennen en andere boompjes zal worden verwijderd en weggeplukt. Samen met Scouting Overloon en medewerkers van de bosgroep wordt al jarenlang hard gewerkt om de natuurcorridor schoon te houden en weer goed doorgaanbaar te maken voor dieren. Door het verwijderen van ongewenste begroeiing krijgen planten de ruimte om beter te groeien.

De locatie waar de werkzaamheden plaatsvinden is bij de natuurcorridor, vanaf het Heideveld nabij Landal de Vers richting het heideterrein in Overloon. Het belooft een dag vol gezamenlijke inspanning en voldoening te worden, waarbij vrijwilligers, scoutingleden en bosgroepmedewerkers de handen uit de mouwen steken om de natuur te verbeteren.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname aan deze Natuurwerkdag in Overloon, of als je meer informatie wilt, kun je terecht op de website https://www.natuurwerkdag.nl/. Voor vragen over de activiteiten kun je daar ook terecht.

Laten we met z'n allen de handen ineenslaan en de natuurcorridor in de Overloonse Bossen schoonmaken, zodat de flora en fauna optimaal kunnen gedijen in deze prachtige omgeving!