Snelheidscontrole op Venrayseweg leidt tot bekeuringen voor hardrijders

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 19:43

Op zaterdag 30 september en maandag 30 oktober  hebben agenten van het team verkeer een snelheidscontrole uitgevoerd op de Venrayseweg in Overloon. Tijdens deze controle werden bestuurders in beide richtingen gecontroleerd op hun snelheid. Helaas bleken er verschillende hardrijders te zijn die de maximumsnelheid op deze locatie overtreden hadden.

Bij één automobilist werd een snelheid van 84 km/u geconstateerd, terwijl de maximumsnelheid op de Venrayseweg 60 km/u is. Deze persoon kon dan ook een boete verwachten voor deze overtreding. In totaal reden 6 van de 329 passanten te hard tijdens de periode tussen zaterdag 30 september 2023 om 09:15 uur en maandag 30 oktober 2023 om 16:45 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 kilometer per uur, wat dus ruim boven de toegestane maximumsnelheid lag.

 

Het doel van deze snelheidscontrole was het bevorderen van de verkeersveiligheid op de Venrayseweg. Door bestuurders bewust te maken van hun snelheid en eventuele overtredingen te bestraffen, wordt gehoopt dat mensen zich beter aan de geldende snelheidslimiet zullen houden. Dit komt ten goede aan de veiligheid van zowel de bestuurders zelf als andere weggebruikers.

 

Het is belangrijk om altijd de snelheidslimieten in acht te nemen en je snelheid aan te passen aan de omstandigheden op de weg. Snelheidsovertredingen kunnen leiden tot ongevallen met ernstige gevolgen. Controles zoals deze helpen om overtreders op te sporen en te beboeten, wat hopelijk zal leiden tot een vermindering van het aantal verkeersongevallen.

 

De politie zal ook in de toekomst snelheidscontroles blijven uitvoeren om de verkeersveiligheid te waarborgen. Het is dan ook belangrijk dat bestuurders zich bewust zijn van de geldende snelheidslimieten en deze altijd naleven. Op die manier kunnen we samen zorgen voor een veiligere verkeersomgeving.

(BRON) Politie-eenheid Oost-Brabant DIENST REGIONALE OPERATIONELE SAMENWERKING (O.B.) AFDELING INFRASTRUCTUUR (O.B.) TEAM VERKEER (O.B.) https://www.politie.nl/