Nog één keer het bierverhaal van Vincent tijdens Museum in het donker

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 22:25

Oorlogsmuseum Overloon wordt nog één keer omgetoverd tot het (strijd)toneel van 101st Airborne Paratrooper Vincent J. Speranza. Na drie jaren van afwezigheid is Museum in het donker terug van weggeweest. Na zonsondergang en sluitingstijd wordt het museum letterlijk in een ander licht gezet. Tijdens de eerste editie van het event, in 2018 stond het verhaal van Vincent al eens centraal. Speranza overleed eerder dit jaar en als een eerbetoon aan hem staat hij nog één keer in de schijnwerpers.

Op 9, 10, 17, 18, 24 en 25 november wordt het verhaal van Vincent op ludieke wijze in een sferisch verlicht museum verteld. Zijn levensverhaal bevat alle ingrediënten voor een avondvullend programma. Zo leverde hij als 19-jarige jongen een felle strijd in Bastogne, bevrijdde hij een concentratiekamp en komt er decennia na de Tweede Wereldoorlog achter dat hij beroemd is in Europa vanwege zijn helm met bier.

Vincent is van Italiaanse komaf en zijn moeder maakte de lekkerste spaghetti van de wereld volgens hem. Daarom is het mogelijk om voorafgaand aan het event gebruik te maken van een spaghettibuffet in de museumhoreca, natuurlijk naar het recept van zijn moeder.

 

Na de oorlog werd Vincent geschiedenisleraar. Niets was belangrijker voor hem dan de jeugd te onderwijzen, maar ook om aan toekomstige generaties zijn verhaal en boodschap door te geven. Om die reden krijgen kinderen tot en met 12 jaar gratis entree tot het evenement.

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.museuminhetdonker.nl

Museum in het donker 2018 klik hier

Bijgaande foto’s betreffen beelden van het evenement Museum in het donker