Lening van €5 miljoen helpt Oorlogsmuseum Overloon bij grootste investering ooit

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 19:23

De provincie Noord-Brabant verstrekt een lening van €5 miljoen aan Oorlogsmuseum Overloon. Het geld is bestemd voor het project ‘voor nieuw publiek’, dat onder meer bestaat uit een levensechte simulatie van D-Day en de Slag bij Overloon.

Het 1e deel van het projectplan is naar verwachting gereed in oktober 2024, wanneer Brabant 80 jaar bevrijding viert.

Het Oorlogsmuseum Overloon behoort samen met het Anne Frank Huis en Kamp Westerbork tot de drie best bezochte oorlogs- en herinneringsmusea van Nederland. Het is een unieke plek om (Brabants) erfgoed over de Tweede Wereldoorlog voor volgende generaties te behouden.

Groeien

Het museum heeft de wens om de komende 15 jaar door te groeien naar 200.000 bezoekers per jaar. Hiervoor is het projectplan ‘voor nieuw publiek’ opgesteld, waarmee Overloon wil transformeren van een traditioneel museum naar een gethematiseerd museum. Oftewel: van voorwerpen in vitrines naar een multimediale beleving die aansluit bij de verwachtingen van een nieuwe generatie. Ook worden de buitenruimtes aantrekkelijker ingericht.

De prijs van vrijheid

Het Oorlogsmuseum wilde deze stap al enkele jaren geleden zetten, maar miste daarvoor de middelen. De provincie is nu bereid om in de vorm van een hypothecaire lening bij te springen. Lees meer op bron:https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/cultuur-erfgoed-sport-en-vrijetijd/2023/lening-van-%E2%82%AC5-miljoen-helpt-oorlogsmuseum-overloon-bij-grootste-investering-ooit

De handtekeningen zijn gezet! Als provincie steunen zij het Oorlogsmuseum Overloon met een lening van 5 miljoen euro om onze geschiedenis én die over de Tweede Wereldoorlog nog beter te bewaren. Stijn Smeulders kijk nu al uit naar de opening!

brabant.nl/actueel/nieuws