Met haar kledingtheek gaat Hetty Rutten de strijd aan met de vervuilende kledingindustrrie

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 11:58

Ze heeft een missie, zegt Hetty Rutten uit Overloon. Ze wil de wereld verbeteren. Mensen duidelijk maken dat tweedehands kleding net zo goed is als nieuw. Zelfs beter, voor het milieu. Ze begint een kledingtheek.

Door Joost Ariaans 14-12-23,

Wist je dat mensen gemiddeld 46 kledingstukken per jaar kopen? En wist je dat uit onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld 174 kledingstukken in de kast hebben hangen? Dat kan best wat minder, vindt Rutten. Helemaal in de wetenschap dat de textielindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. CO2-uitstoot, vervuiling van grond en water. Noem maar op. Soms erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Er is wat mis met die business.

Maand- of jaar abonnement

Rutten wil daar wat aan doen. Met haar kledingtheek, onderdeel van Styling Atelier Be Happy. Hoe dat werkt? Je sluit een maandabonnement af en daarvoor mag je voor een maand twee kledingstukken lenen. Wie meteen een jaarabonnement afsluit, kan maandelijks vier nieuwe kledingstukken lenen. ,,Ik heb de kleding en verzorg de was als de kleren weer worden teruggebracht.

Soms komt iets in de kast terecht met het prijskaart­je er nog aan

Hetty Rutten, Overloon lees meer op bron:https://www.bndestem.nl/brabant/met-haar-kledingtheek-gaat-hetty-rutten-de-strijd-aan-met-de-vervuilende-kledingindustrrie~a8445c516/