Eerste fietsers nieuwe mountainbikeroute uitgetest

Gepubliceerd op 29 december 2023 om 20:02

TKO ToerKlub Overloon heeft ter afsluiting van jubileumjaar aangekondigd dat in de komende weken vrijwilligers de laatste werkzaamheden zullen uitvoeren in de bossen van Overloon. Deze werkzaamheden zijn bedoeld om de populaire vaste mountainbikeroute van Overloon nog veiliger te maken voor zowel fietsers als andere recreanten die het bos bezoeken.

Op vrijdag 29 december 2023 heeft TKO ToerKlub Overloon met succes het eerste gedeelte van de nieuwe mountainbikeroute aan de Venrayseweg getest. De route omvat twee nieuwe gevarieerde lussen met uitdagende bochten, gelegen nabij de Venrayseweg en langs de Vierlingsbeekseweg. Door het verplaatsen van de vaste route naar de rand van de bossen wordt er meer rust gecreëerd voor de natuur in het kerngebied. Daarnaast wordt de onoverzichtelijke oversteek van de Vierlingsbeekseweg nabij de Kuluutweg verplaatst naar de Kuluutsheuvel.

 

De route zal ook worden opgewaardeerd met nieuwe kunststof palen, die de kenmerkende rode kleur van de gemeente Land van Cuijk zullen krijgen. De gemeente stelt deze palen ter beschikking en vrijwilligers van TKO zullen de benodigde werkzaamheden uitvoeren. Als het weer gunstig is, zal de vernieuwde vaste route officieel worden geopend tijdens de "Gérard Kocken MTB Toertocht" op zondag 21 januari, in aanwezigheid van wethouder Maarten Jilisen.

 

Voor meer informatie over de werkzaamheden of aanmeldingen voor extra hulp in de bossen kunnen geïnteresseerden een bericht sturen naar info@toerklub.nl. Ook is meer informatie te vinden op de website van Toerklub Overloon, www.toerklub.nl, en op www.facebook.com/toerkluboverloon.

Opening vaste ATB-route overloon 2013

Na anderhalf jaar hard werken willen we de aanleg van de mountainbike-route rondom Overloon afronden met een feestelijke opening. De route is een schot in de roos: wekelijks rijden honderden fietsers deze tocht, de reacties op de diverse internetfora zijn positief: technisch uitdagend, goed aangelegd. Op zaterdag 27 april is de ATB route van Overloon officieel geopend.  De route wordt door middel van het onthullen van een informatiebord formeel in gebruik genomen  dit gebeurden door de  Wethouder Erik Ronnes van Boxmeer

Lees meer klik hier

Fotosessie langs de Vierlingsbeekseweg