Groot Overloons Diner

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 19:55

Op zaterdag 6 april 2024 is het zover: de eerste editie van het “Groot Overloons Diner”. Zet deze datum vast in je agenda, want dit nieuwe initiatief wil je niet missen.

Groot Overloons Diner zijn enorm aan het nagenieten! De eerste editie was een groot succes, kei fijn!

Wat een bijzondere avond was het afgelopen zaterdag in Overloon. Voor het eerst organiseerden zij als dorp dit Groot Overloons Diner en wat heeft het ons een plezier gegeven. Alle kokers en eters die aanwezig waren, ontzettend bedankt dat jullie erbij waren! Het was een avond vol gezelligheid, lekker eten en verbinding tussen alle Overloonse inwoners.

 

Wat was het heerlijk om weer samen te komen na al die tijd en van elkaars kookkunsten te genieten. De enthousiaste reacties en stralende gezichten liegen er niet om - dit moeten we vaker doen! Het was een feestje om te zien hoe iedereen genoot en de verbinding met elkaar opzocht.

 

Dankzij jullie inzet, energie en enorme culinaire talent, is het Groot Overloons Diner een groot succes geworden. Wij zijn er enorm trots op en kijken al uit naar een vervolg volgend jaar. Op naar meer mooie avonden vol lekker eten en gezelligheid in ons prachtige dorp Overloon!

Kan een afbeelding zijn van ossobuco en biryaniKan een afbeelding zijn van champagne en aardbei

Meer foto's op https://www.facebook.com/Overloons.Diner

 

Voor wie is het?

Voor alle inwoners van Overloon van 18 jaar of ouder.

Wat is het?

Een nieuw initiatief waarbij gekookt en gegeten wordt en waarbij laagdrempeligheid, elkaar ontmoeten, gezelligheid en verbinding maken centraal staan.

Hoe werkt het?

Voor het Groot Overloons Diner geef je je als duo op. Dit kan als kookduo óf als eetduo. De kookduo’s koken en serveren op hun (Overloons) thuisadres een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht voor telkens 8 personen (3 eetduo’s plus het kookduo zelf).

De eetduo’s gaan voor elke gang naar een ander adres. De adressen waar je gaat eten, worden op de avond zelf bekend gemaakt. Zo ontmoet je op deze avond 18 verschillende dorpsgenoten, super gezellig!

Waar is het?

We starten de avond bij partycentrum Bos. De eetduo’s krijgen daar informatie over bij welke kookduo’s ze die avond gaan eten. Tot slot sluiten we de avond af met een drankje bij partycentrum Bos.

Wat wordt er van kookduo’s verwacht?

De kookduo’s verzorgen een voor-, hoofd- en nagerecht en ontvangen de eetduo’s bij hen thuis. Twijfel je over je kookkunsten? Niet doen! Natuurlijk worden kookkwaliteiten gewaardeerd, maar het belangrijkste is de ontmoeting, het contact en de gezelligheid. Niet iedereen is chef-kok, dat is helemaal niet erg, dus ga de uitdaging aan! Ook als je niet zoveel ruimte hebt thuis, is er geen probleem, dat maakt het alleen maar knusser.

De organisatie zorgt voor lekkere wijn bij het eten, eventuele overige drank wordt door de kookduo’s verzorgd.

Wat zijn de kosten?

Eetduo’s betalen 25,- per persoon (dus 50,- per duo).

Kookduo’s betalen 5,- per persoon (dus 10,- per duo) in verband met inkoop van wijn. Uiteindelijk ontvangen de kookduo’s een bedrag om van te kunnen koken uit de inleg van eetduo’s. Op deze manier betalen kookduo’s dus alleen voor de drank en niet voor het eten.

Waar kan ik me opgeven?

Uiteraard hopen wij dat er heel veel mensen mee gaan doen! Als je je opgeeft, houd de datum dan ook vrij, bij afzeggingen wordt het een enorme puzzel om weer alles passend te krijgen of moeten we andere dorpsgenoten misschien gaan teleurstellen.

Opgeven kan (leeftijd vanaf 18 jaar) tot uiterlijk 16 februari 2024 per e-mail naar: grootoverloonsdiner@gmail.com. Vermeld daarbij:

  • Voor- en achternamen van de personen die een duo vormen
  • Het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent
  • Of je kiest voor “koken”, “eten” of “maakt niet uit”
  • Voor kookduo’s: het adres waar het eten geserveerd gaat worden

Als je je opgegeven hebt, ontvang je na 16 februari een betaalverzoek in verband met de betaling van de kosten.

Vragen?

Met alle vragen kun je terecht bij eerder genoemd e-mailadres.

 

 

Wij hebben er ontzettend veel zin in, tot 6 april!

Femke Weerts, Ilse Beckers, Irma Vissers, Leontien Teunissen, Marieke Hendriks & Ralf van de Ven

 

 

 

grootoverloonsdiner@gmail.com

 

 

facebook.com/Overloons.Diner