van oud naar nieuw ’t Loont

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 10:52

In juni 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de financiering van een nieuw schoolgebouw voor de Josefschool in Overloon, een integraal kindcentrum dat zal worden gebouwd.

Dit nieuwe kindcentrum zal een omgeving bieden waarin kinderen van 0 tot 13 jaar zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen, omringd door een veilige en inspirerende atmosfeer. Met aandacht voor kleinschaligheid en de omgeving is ervoor gekozen het gebouw op te delen. Het schuine dak en het gebruik van warme materialen zullen het gebouw een kindvriendelijke uitstraling geven. Het interieur en de omgeving zullen ook worden meegenomen in het ontwerp, zodat het geheel aansluit bij de belevingswereld van het kind.

 

De huidige gebouwen van de Josefschool aan de Theobaldusweg en de Generaal Whistlerlaan in Overloon stammen uit de periode direct na de oorlog, in 1946, toen afzonderlijke jongens- en meisjesscholen nog gebruikelijk waren. Deze gebouwen zijn nu aan vervanging toe. In het nieuwe gebouw zal naast basisonderwijs ook dagopvang, peuteropvang en naschoolse opvang worden gehuisvest, met als doel een naadloze overgang te creëren voor de leerlingen en de samenwerking tussen opvang en onderwijs te optimaliseren.

 

Op 24 november 2023 werd de nieuwe naam van het toekomstige kindcentrum aan de Theobaldusweg in Overloon enthousiast onthuld door de kinderen, ouders en medewerkers. Na een uitgebreide inzendingenronde, waarin iedereen mocht meedenken, is de naam "’t Loont" gekozen als identiteit voor het kindcentrum. Deze onthulling vond plaats tijdens de officiële opening, waarbij kinderen van de dagopvang van Spring, leerlingen van de basisschool, hun ouders/verzorgers, medewerkers en andere betrokkenen aanwezig waren.

 

Hoewel het nieuwe kindcentrum al in gebruik is genomen, vond op 24 november de officiële opening plaats. Tijdens dit feestelijke evenement werd niet alleen de nieuwe naam onthuld, maar ook het bijbehorende logo.

 

Met dank aan Geert is de fotosessie van oud naar nieuw in 't Loont een blijvend eerbetoon aan de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek. Zijn inzet en creativiteit hebben een onschatbare waarde toegevoegd aan de gemeenschap en hebben een blijvende erfenis gecreëerd die generaties lang zal voortleven.

 

Meer Foto's nieuwe kindcentrum klik hier