Wethouder Jeu Verstraaten leest voor bij peuterspeelzaal ‘t Smurfje in Overloon

Gepubliceerd op 29 januari 2016 om 13:27

Klik de foto voor de vergroting

Overloon-Van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Op heel veel plekken in Nederland lezen bekende en minder bekende personen voor aan kinderen. Ook peuterspeelzaal ‘t Smurfje in Overloon van Spring Kinderopvang deed hieraan mee.

Afgelopen woensdagochtend 27 januari  kwam wethouder Jeu Verstraaten van de Gemeente Boxmeer voorlezen op de peuterspeelzaal.VoorleesdagenSmrufjeOverloon2-1.jpg(foto t Smurfje)

Alle kinderen en hun ouders waren dan ook van harte welkom om te komen luisteren naar het prentenboek van het jaar ‘We hebben er een geitje bij’. Met veel enthousiasme werd er voorgelezen door de wethouder én geluisterd door de kinderen!

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Ze worden georganiseerd om de aandacht te vestigen op het belang van voorlezen aan kinderen. Voorlezen stimuleert de fantasie van kinderen, vergroot de woordenschat, draagt bij aan taalgevoel en is bovendien heel gezellig.

 Peuterspeelzaal ‘t Smurfje

Bij ‘t Smurfje zijn kinderen van twee tot vier jaar van harte welkom om te komen spelen en leren met leeftijdsgenootjes. De peuterspeelzaal werkt met een programma voor de Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit houdt in dat er wordt gewerkt met een methode die spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen stimuleert en zij goed worden voorbereid op de basisschool.

 Meer informatie

Kijk voor meer informatie over peuterspeelzaal ‘t Smurfje en Spring Kinderopvang op de website www.spring-kinderopvang.nl.