Scouting maken het dorp zwerfvuilvrij tijdens de Landelijke Opschoondag

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 14:11

Op zaterdagochtend 23 maart kwamen de welpen en hun leiding samen bij de blokhut om zich voor te bereiden op de Landelijke Opschoondag

Tienduizenden 'Supporters van Schoon' in heel Nederland op pad om zwerfafval op te ruimen

Vandaag krijgt Noord-Brabant een grote voorjaarsschoonmaak tijdens de 22e editie van de Landelijke Opschoondag. Van de vele deelnemers hebben maar liefst 38.125 zich officieel aangemeld.

 

Scouting doet al vele jaren mee aan deze actie, die een vaste plek heeft op het jaarprogramma. Het schoonhouden van de natuur sluit naadloos aan bij de doelstellingen van scouting, waar zorg voor de natuur centraal staat. Onder het motto 'Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!' gingen de scouts ook dit jaar weer aan de slag om zwerfvuil te verwijderen in de omgeving van de parkeerplaats van het oorlogsmuseum en het centrum van Overloon. Na twee uur opruimen was de natuurlijke omgeving weer een stuk schoner en hadden de scouts een leuke en leerzame ochtend gehad.

 

Met deze actie wilden de Scouts niet alleen het dorp opschonen, maar ook alle inwoners van Overloon oproepen om het dorp zwerfvuilvrij te maken én te houden. Voor de scouts is dit een belangrijke les, en ze willen graag het goede voorbeeld geven aan iedereen. Op die manier draagt iedereen bij aan een zwerfvuilvrij Overloon.

 

Naast de Opschoondag staat ook 'Heitje voor een Karweitje' op het jaarprogramma van de scouting. Op zaterdag 30 maart tussen 10:00 uur en 14:00 uur kan iedereen een welp of scout verwachten die met plezier een gevraagd klusje komt uitvoeren. Hoewel ze er niet om vragen, verwachten de scouts stilletjes een kleine beloning voor hun werk. (kan ook via app) Op het 14 Oktoberplein staat een scoutingtent waar dorpsgenoten zich kunnen melden voor klusverzoeken.

 

Scouting Overloon bedankt bij voorbaat iedereen die op deze manier steun biedt en wenst alle dorpsgenoten een fijne Pasen!

 

Voor meer informatie over Scouting kunt u kijken op scoutingoverloon.nl  

Voor meer informatie over Landelijke Opschoondag op. https://www.nederlandschoon.nl/

Facebook Supporter van Schoon https://www.facebook.com/supportervanschoon/