Bouw verblijf nevelpanter in ZooParc gestart, andere werkzaamheden klaar

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 11:46

De bouw van het verblijf van de nevelpanter in ZooParc is gestart: momenteel worden de funderingen van het nieuwe verblijf geplaatst. Daarnaast is ook het verblijf van de leeuwen opgeknapt en is de nieuwe speeltuin bij Headquarters compleet.

Om ruimte te maken voor het nieuwe verblijf van de nevelpanter is het oude onderkomen van de krabbenetende wasberen gesloopt. De dieren zelf zijn verhuisd naar een nieuw onderkomen in expeditiegebied Madidi.

foto-zooparc-krabbenetende-wasberen-standard.jpg

 

Hoofd dierenverzorger Steven van den Heuvel: "De dieren passen beter in dit gebied waar de natuur van Zuid-Amerika centraal staat. Krabbenetende wasberen komen namelijk uit deze regio." Momenteel wennen ze nog aan het nieuwe verblijf, maar binnenkort zullen ze zichtbaar zijn voor bezoekers. De nevelpanter wordt later dit jaar in Overloon verwacht.  

 

Leeuwenverblijf

Ook het leeuwenverblijf heeft een opknapbeurt gehad. Van den Heuvel: "Er is een extra plateau geplaatst, de schuilhut is vervangen en er zijn bomen geplant die in de zomer voor extra schaduw zorgen. De auto waar de leeuwen graag op zonnebaden, is ook vervangen."

foto-zooparc-leeuwenverblijf-standard.jpg

 

De oude terreinwagen is, onder grote belangstelling van de media, verkocht voor 750 euro. De opbrengsten gaan naar verschillende projecten van Stichting Wildlife. General manager Roel Huibers: "Het is echt super dat ZooParc op zo'n ludieke wijze een steentje bij mag dragen aan het beschermen van de natuur."

jeep-zoopark-1-standard.jpg

 

Speeltuin

De speeltuin bij Headquarter is na het toevoegen van enkele speeltoestellen compleet. Huibers: "De nieuwe speeltoestellen zijn allemaal wat lager bij de grond, zodat ook de allerkleinsten er nu vertier kunnen hebben."

bouw-verblijf-nevelpanter-in-zooparc-gestart-andere-werkzaamheden-klaar-10-standard.jpg